29 Март 2024 г. Петък

Да не се поддаваме на реваншизъм, макар че го заслужават

2014-09-08 08:27:33
Ако народът ни отреди първото място на изборите е изключително важно от висотата на победата да не се подадем на реваншизма. Макар че те толкова го заслужават. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на предизборната кампания на партията в „Арена Армеец”, на която присъстват над 15 000 души. Кампанията бе открита с едноминутно мълчание в памет на всички загинали в бедствията.

Той поиска да не се стига до поголовната сеч, която настанала преди година и два месеца, когато на власт дошли ДПС и БСП.

Борисов обеща, че при победа общините отново ще си отдъхнат. Според него само ГЕРБ е независима, а кадрите на партията и експертният потенциал будят само завист в другите политически партии. 

"БСП, ДПС и Атака щяха още да управляват, ако знаеха, че нещата са наред. Искат, убеден съм, че искат, но не могат. Когато обслужваш корпоративни интереси, когато има обръчи от фирми и какво ли не, няма как да ти се случат добре нещата. Има една истина – дойдат ли БСП на власт, спират европейските фондове, дойдат ли ГЕРБ, ги пускат. Кадрите на ГЕРБ, експертният потенциал, могат да будят само завист в другите политически партии", заяви той.

И изтъкна, че само ГЕРБ може да строи инфраструктура. 

"Унищожиха "Струма", същото като с "Дунав мост 2", а "Хемус" я извадиха от програмата”, допълни Борисов. 

"Най-добрата оценка я дава народът кой как е управлявал. След метежа, който ни спретнаха, ми е ясно как февруари направиха всичко. Ние сме именно затова - да отстраняваме грешките си и да се мъчим да ставаме по-добри, но след тези февруарски събития българите два пъти поред ни поставиха на първо място", припомни в речта си лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че ГЕРБ не е антируски настроена и посочи, че трябва да сме умерени в отношенията си с Русия.

"Трябва да сме силни, а действително много ми се иска да имаме успех не заради тази тъпа дума "власт", не заради това да натрием на някого носа. Иска ни се нашият народ да се обедини и без външна помощ да надскочим омразите и да се опитаме да бъдем по-нормални, по-добри с нашите опоненти", аргументира се той.

Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ е за строителството на "Южен поток", но спазвайки европейските правила.

Той засегна и темата за природните бедствия в страната, като заяви, че ГЕРБ е дала 70 000 лева за помощи и храни, ще предоставят и 100 000 на кметовете.

Борисов подчерта, че при воденето на дебатите е важно представителите на ГЕРБ да аргументират позициите си, а не да се карат с опонентите си.

"Този народ трябва да разбере и всички ние като хора, че само работа може да донесе пенсии и заплати. Затова работа, дисциплина, уважение към противниците. Само със спокойствие можем да гарантираме стабилност, само това ще донесе инвестиции", завърши Борисов и пожела толерантна кампания.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати