16 Април 2024 г. Вторник

„Научил съм се да не вярвам на социолозите“, обяви Антон Кутев

2014-09-04 15:45:58
БСП ще играе за първото място на тези избори. Социалистите сега са много по-мобилизирани и пълни с енергия. Това обяви секретарят на столетницата Антон Кутев пред БНТ. 

„Научил съм се да не вярвам на социолозите“, каза Кутев. Той обясни, че разлика от 8-10 процента, ако е вярна, може да бъде стопена. Социалистът беше категоричен и че данните на социолозите не могат да отнемат ролята на БСП в съвременното общество. Той обясни, че единствено по времето на кабинета „Станишев“ безработицата е била едва 6 на сто, а икономическият растеж на страната е бил като китайския.

Кутев припомни, че партията му е намалила и цената тока и обясни, че според него сегашните идеи за увеличаването му защитават интересите на ЕРП-та и на големите енергийни компании. 
Социалистът обясни, че БСП излиза единна на изборите, макар и отслабена от многото предатели. Според Кутев те вече са извън партията и на този етап редиците са чисти от тях.  „Но ще се появят нови. В последните 25 години предателите в БСП се роят и цялата политическа система е основана на тях. Почти всички лица в политическата система, започвайки от Борисов, минавайки през Костов и стигайки до Първанов, са хора, които по един или друг начин в миналото са свързани с БСП“, каза секретарят на столетницата.

Кутев отправи тежки критики и към бившия финансов министър Петър Чобанов, който сега е кандидат за депутат от ДПС. „Чобанов, извинявам се, в политическата система на България няма и няма да има мястото на БСП. Той е един прост министър, който се е случило да бъде министър, утре не е ясно какъв ще бъде, а БСП 120 години е на политическия терен“, каза бившият депутат. Той разказа, че Чобанов е внесъл актуализацията на бюджета в края на мандата зад гърба на БСП.

„Ако някой финансов министър си мисли, че може да вкара бюджет на която и да е партия мандатоносител, без да я пита и да не бъде отсвирен веднага, значи е политически инвалид и няма място в политиката“, каза още Кутев. 

Той обвини ГЕРБ, ДПС и ръководството на БНБ в опит за държавен преврат заради искането им за банкова ваканция около кризата с КТБ. „Видях как ГЕРБ заедно с ДПС и с ръководството на националната банка се опитаха да направят нещо като държавен преврат и то за сметка на българските граждани. Всеки може да си представи какво би станало, ако идеята се беше осъществила. Целта беше това да стане, за да се обявят комунистите за краха на финансовата система и че пак са съсипали всичко“, каза Кутев.  

Той отново обвини служебното правителство, че подготвя властта за ГЕРБ и провежда непопулярните мерки, които следващият кабинет би направил. 

„Разликата между нас и ГЕРБ е в това, че Бойко Борисов не се самокритикува“, каза още Кутев. Той беше категоричен, че сянката на Станишев не тегне над БСП и че доскорошният лидер дори нямало да е на откриването на кампанията за вота, защото ще пътува от Китай. 

Стартът за изборите социалистите ще дадат от най-малката зала от НДК. Кампанията ще е тиха, защото „когато има проблем и напрежение в обществото, не е подходящо да се правят грандиозни събития по време на кампания“. Спестените пари ще отидат за дарения в Мизия.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати