26 Април 2024 г. Петък

Samsung представи Note 4, смартфон с огънат екран и очила за виртуална реалност

2014-09-03 19:34:33
Samsung Gear VR, Фотограф:Hannibal Hanschke 

Samsung откри своето участие на изложението IFA 2014 с представяне на новите си мобилни устройства. Компанията изненада със смартфон с огънат екран и очилата за виртуална реалност, които се оказаха разработени заедно с Oculus.

Дебют направи и Note 4, който е фаблет от висок клас с множество подобрения. Корпусът на телефона е с метална рамка, разчита на 2.5D стъкло както предишното поколение и пластмасовият заден корпус с мека на допир текстура.


Телефонът запазва размера на екрана - 5.7 инча. Резолюцията обаче скача на Quad HD, подобно на LG G3. Използваната технология обаче е Super AMOLED. Процесорът е Qualcomm Snapdragon 805, а в някои пазари ще се предлага и 8-ядреният чип на Samsung - Exynos.

На разположение са и познатите сензори за следене на пулса, сензор за пръстови отпечатъци, слот за micro SD карти и т.н. Телефонът не е водоустойчив, както е Galaxy S5.

За сметка на това поставя по-голям акцент над производителността. Samsung обяви, че стилусът S-Pen вече е два пъти по-чувствителен спрямо този на Note 3. Направени са и множество подобрения в интерфейса, функцията multi-window е вградена в списъка с последно използвани приложения.

Note 4 има 16 МР камера на задния панел, която според Samsung е една от най-качествените и компанията се е постарала да увеличи качеството на снимките с технологии като Smart OIS. Това е направила и за предната камера, която е 3.7 МР и има режим за селфита.

Според Рори Онийл, който е управляващ директор на Samsung за Европа, компанията е прекарала милиони часове, за да подобри консумацията на енергия на устройството. Тя е по-малка, а батерията е 3220 mAh, като има режим за бързо зареждане от нула до 50% за около 30 минути.

Телефонът отново разчита на Android, като компанията обяви, че е много доволна от партньорството си с Google. По този начин изглежда се опитва да намали слуховете, че отношенията между двете фирми са обтегнати. Продажбите на Note 4 ще започнат през октомври.


На ръба

Своеобразна изненада беше представянето на Note Edge. Той разполага с почти идентичен хардуер като Note 4. Основната разлика обаче е наличието на огънат по десния ръб екран. Той може да работи като напълно самостоятелен екран, на който да се показват допълнителни икони, информационен поток с новини, достъп до бързи функции, снимки и много други. Компанията пуска и софтуерен пакет, който да позволи на програмистите да се възползват от Edge екрана и в своите приложения.

За сега Note Edge ще бъде третиран като "специална версия". Това означава, че ще се продава на определени пазари и цената му вероятно ще е по-висока от тази на Note 4. Тези подробности обаче засега остават неизвестни.

Умен смартчасовник

Samsung представи и новото поколение на часовника Gear S. Всъщност компанията направи това още миналата седмица, сега просто показа устройството на живо.

То разполага със собствен 3G модул и може да се използва като самостоятелен телефон. Освен това ще може да получава пренасочени обаждания от основния телефон. Gear S ще е съвместим с около 20 Samsung Galaxy устройства и ще се нуждае от връзка с тях за обновяване на софтуера.

Виртуалната реалност е тук

Интерес привлече и Gear VR. Това е идеята на Samsung за мобилна виртуална реалност. Оказва се, че проектът е разработван около година в партньорство с Oculus. Gear VR ще разчитат на Note 4, който се поставя вътре в корпуса им.

Чрез специален софтуер и лещи, дело на Oculus, се създава и виртуалната реалност. Гледането на телефона по този начин е еквивалент на 175-инчов екран гледан от два метра, каза Дейвид Парк, главен мениджър на Samsung.

Компанията ще продължи да разработва специализирано съдържание за Gear VR. Тя отново призова и програмистите да се възползват от технологията и да създават свои приложения и услуги за нея. За сега Samsung не разкрива цената и пусковата дата на Gear VR. Единственото, което се знае е, че продажбите ще започнат тази година.

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати