Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Фев 26
Начало arrow България arrow България участник в US военно учение в Западна Украйна

България участник в US военно учение в Западна Украйна

  Print E-mail
2014-09-03 19:26:04
източник: news.bg

САЩ и съюзниците подготвят провеждане на военни учения в Западна Украйна, близо до границата с Полша, в средата на септември. 
В съвместните учения ще участва повече от 1000 войници от САЩ и Европа, включително Украйна, съобщава RT. 

Първоначално ученията -„Бърз тризъбец" ('Rapid Trident') - бяха запланувани за средата на юли, но с оглед на значителното ескалиране на ситуацията в Югоизточна Украйна, те бяха отложени за 16-26 септември.  
Ежегодните военни маневри ще се проведат в тренировъчния полигон Яворов в град Лвов до границата на Украйна с Полша. 

Ще участват 200 американски военнослужещи и 1000 други военни от Украйна, Азербайджан, Великобритания, Канада, Грузия, Германия, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Румъния и Испания, обявиха от американското военно командване в Европа. 

В съобщение на полското военното министерство обаче се казва, че България също ще участва в маневрите в Западна Украйна, но не се споменават Грузия и Азербайджан. 
България е редовен участник в ученията „Rapid Trident" и знамето на българската страна е на логото на програмата за военна подготовка.

На миналогодишния "Rapid Trident 2013" страната ни е участвала с механизиран взвод от военно формирование 26 400 - Благоевград.

Rapid Trident" 2014 има за цел да подкрепи регионалната стабилност и сигурност, засилване на партньорството и изковаване на доверие, докато се подобряват контактите между войските на Украйна, НАТО и партньорските държави.  Въпреки участието на много страни членки от НАТО, „Rapid Trident" не е официална програма на Алианса за военна подготовка. 

Украинско-американски учения се провеждат в Лвов от 2006 година под програмата на НАТО „Партньорство за мир", в която участва и Украйна.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  Новини 2 689 нови случая на коронавирус при 11 376 са направените тестове. Като съотношение новоустановените случаи са 23,6% от направените тестове.Активните случаи са 27 230. В ...
  Новини На 22 септември се навършват 112 години от обявяването на Независимостта на България. На този ден, през 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" във Велико Търново, с манифест, ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?