27 Април 2024 г. Събота

Григор обърна Гофен и е 1/8-финалист на US Open

2014-09-01 07:59:26

Григор Димитров успя да се класира за 1/8-финалите на US Open, след като постигна трудна победа над белгиеца Давид Гофен с 0:6, 6:3, 6:4, 6:1. 

По този начин нашето момче си осигури сблъсък с французина Гаел Монфис, който се намира в отлична форма и надви сънародника си Ришар Гаске след 6:4, 6:2, 6:2.

Белгиецът Гофен, който е 56-и в световната ранглиста, започна мача брутално силно, но постепенно рухна психически.

Той бе записал 27 победи в последните си 28 мача, като спечели три чалънджъра и турнира в Кицбюел. 
 

Първият сет бе катастрофален за нашето момче. Димитров допусна да не вземе нито един гейм в него и както се казва "изяде геврек".


Първият гейм започна с първоначално добре за българина, но той пропусна два геймбола и първите сервиси много от рано започнаха да не му влизат. Така Гофен достигна до пробив още на старта, след като с перфектни ретури притисна хасковлията.


Белгиецът затвърди пробива, след което достигна до аванс от още един, като при второто си подаване на българина той изоставаше с 0:40 на свой сервис, след което реализира ас на втори сервис, но допусна и двойна грешка. Така белгиецът поведе с втори пробив.


И той бе затвърден, като така преднината на Гофен стана 4:0. С изключителни изпълнения от дъното на корта Гофен притисна Гришо още повече и стигна до трети пореден пробив, след което си взе сервис гейма за спечелването на сета.
В края на първия сет пък статистиката за първи сервис на нашето момче бе катастрофална - едва 32 % реализиран такъв.


Вторият сет започна много трудно за българина и той бе принуден да спасява три точки за пробив при първото си подаване, но все пак показа характер и си взе гейма.
Нашето момче проби за 3:1 гейма, след като спечели отлично разиграване със завършващ форхенд и така реализира първата си точка за пробив във втория сет.
Постепенно Гришата намери играта си и затвърди пробива, за да поведе с 4:1 в геймовете, а до края двамата си взимаха подаванията и така сетовете бяха изравнени.
Третият сет започна по отличен начин за Григор - два пробива и 4:0 гейма аванс. 
Гофен прати форхенд в аут при първото си подаване и така подари пробив на своя противник, а при втория си сервис гейм от началото на частта нашето момче успя да пробие след страхотни разигравания.


Очакваше се сетът да отиде безпроблемно в сметката на Гриша, но българинът изведнъж демонстрира зверски спад в играта му и позволи двата пробива да бъдат върнати и резултатът да бъде изравнен на 4:4.


С двойна грешка нашето момче подари на Гофен един пробив, след което при следващото си подаване опита агресивен ретур на втори сервис и сгреши. 
Това обаче не отказа Григор и той стигна отново до пробив аванс, след като белгиецът направи две поредни двойни грешки при своя гейм. Григор си взе и най-важното подаване в частта, за да спечели сета.


Четвъртият сет започна по най-добрия възможен начин за Григор - аванс от два пробива и 4:0 гейма. Така ситуацията се повтори с изминалия сет.


Гофен продължи да сервира неубедително и допусна пробив в началото, като Григор го матира с печеливш ретур, след което белгиецът с двойна грешка при следващото си подаване позволи на нашето момче да стигне до втори пробив и и 3:0 гейма аванс.

До края нашето момче не остави шанс на белгиеца, като постигна и трети пробив, и така спечели мача.

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати