25 Април 2024 г. Четвъртък

Бербатов спаси Монако от домакинска загуба

2014-08-31 10:22:46
Монако продължава с неубедителното си представяне във френската Лига 1, след като врътна реми 1:1 срещу Лил на "Луи II" в среща от 4-ия кръг на шампионата.

Така отборът вече има 4 точки в актива си, като се намира в средата на таблицата.

Гостите поведоха чрез Ру в 17-ата минута след гол от засада, но Димитър Бербатов спаси "Монегаските" от загуба след гол в 61-ата минута.

Българинът бе титуляр и остана на терена цял мач, а Фалкао изненадващо не попадна дори в групата и изгледа мача от трибуните.

Колумбиецът е свързан с трансфер в Реал Мадрид и Арсенал, като няма информация да е контузен. По всяка вероятност липсата му от групата означава, че се пече негов трансфер.

Гостите откриха резултата след попадение в 17-ата минута. След фантастична контраатака Ру бе намерен около точката на дузпата, след което с прекрасен удар матира Шубашич. 
Мендеш пък даде хубавия пас към своя съотборник, като записа на сметката си асистенция.'

Попадението на гостите обаче бе от засада, тъй като пред Шубашич имаше футболист на Лил, който му пречеше. Страничният рефер от своя страна не забеляза ситуацията и в крайна сметка зачете гола.

Гай пък бе на косъм да удвои преднината на "Кучетата", но ударът му от дъгата в 20-ата минута премина на сантиметри от страничната греда. Шест минути след това Бербатов засече технично топката от наказателното поле, от трудна позиция, но кълбото не намери очертанията на вратата.Домакините демонстрираха изключителна безпомощност в следващите минути и не успяха да създадат нищо интересно.

В 40-ата минута Караско направи непростим пропуск. Той бе изведен сам срещу вратаря и се виждаше как вкарва топката в мрежата на Лил, но вместо това той по много шокиращ начин я прати встрани вратата.

Домакините стартираха малко по-активно през втората част и в 51-ата минута Мартиал oтправи опасен удар към вратата на Лил, но стражът на "Кучетата" успя да улови топката.

В 61-ата минута обаче Бербатов изравни резултата. Българинът бе намерен по прекрасен начин от Караско в малкото наказателно поле, след което нападателят без проблем вкара в опразнената врата.

Няколко минути след това българинът свали прекрасно топката за Курзава, който от непосредствена близост не успя да отправи удар и направи много сериозен пропуск.

Треньорът на гостите Рене Жирар пък бе изгонен от резервната скамейка заради протести срещу рефера. До края на мача така и не паднаха повече голове и в крайна сметка резултатът се запази при реми.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати