26 Април 2024 г. Петък

Много кръгове подозират Борисов, че ще направи нещо с БСП!

2014-08-22 13:20:20
Лидерът на ДСБ Радан Кънев върна удара на Бойко Борисов и го обвини, че има намерение да се сближи с БСП. Критиката идва малко след като самият Борисов пожела успешна коалиция на Реформаторите със социалистите.

Кънев отново обяви, че в Блока не искат Борисов за премиер, защото в политиката са нужни нови лица. Лидерът на ДСБ даде да се разбере, че Реформаторите са готови да влязат в кабинет с ГЕРБ и да подкрепят техен премиер, но не и Борисов.

В интервю за bTV Радан Кънев припомни част от декларацията, с която РБ отива на изборите. В нея има текст, че Реформаторите ще работят за отстраняване на БСП, ДПС и производните им от властта.
„Точка с обвиненията на Борисов, че ще направим нещо с БСП“Той е под подозрение на много кръгове в България, че ще направи нещо с БСП, не ние“.

Лидерът на ДСБ беше категоричен, че премиерът трябва да е излъчен от най-голямата партия. Той обаче обясни, че за него няма вариант Борисов да е премиер. Кънев обаче обясни, че има много неопетнени хора, които могат да поемат поста. 

„Съгласен съм, че първата сила има първия мандат. Нека да видим резултатите. Никой не е казал, че правителството ще се състави с мандата на първата сила“, каза още Радан Кънев. Той допълни и че все още никой не знае кой ще е победител на вота, макар всички да предполагат.

„Абсолютно никой не знае коя ще е втора с днешното състояние на БСП“, смята още Кънев. „Навират ни ги в лицето, но те са миналото и може дори да не са втори“, каза той. 

Радан Кънев обяви, че е готов да се състезава за лидер на Реформаторския блок. Окончателното решение за това ще вземе другата седмица след форум на ДСБ. Кънев категорично отрече обвиненията, че Иван Костов стои зад него като негов ментор. „Хората, които го твърдят, без да ме познават, ще се убедят, че не са прави, а тези, които ме познават и го казват – значи лъжат“, каза лидерът на ДСБ.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати