24 Април 2024 г. Сряда

"Реал" излиза срещу костеливия "Атлетико" за четвърти трофей през 2014 г.

2014-08-22 10:35:26

 

Първият мач завърши 1:1 с късни голове на Хамес Родригес и Раул Гарсия 

Дълги години "Реал" не срещаше почти никакви трудности срещу съгражданите от "Атлетико", но именно "дюшекчиите" се превърнаха в най-трудния съперник за "кралския клуб" през последните дванадесет месеца. 

В този период двата отбора се срещнаха шест пъти, а тази вечер на стадион "Висенте Калдерон" от 23.30 часа предстои седмият им сблъсък, който ще определи новия носител на Суперкупата на Испания. 

Битката за трофея остана отворена след първия мач на "Стантиаго Бернабеу", в който новата галактическа покупка на белите Хамес Родригес откри резултата в 81-ата минута, но седем по-късно Раул Гарсия изравни и даде леко предимство на "дюшекчиите" преди реванша. 

"Реал" преследва четвърти трофей през 2014 г. Най-ценният, десетата купа в Шампионската лига, беше спечелена именно във финал срещу "Атлетико" след победа с 4:1 след продължения. Белите обаче бяха на броени секунди от поражението, преди Серхио Рамос да вкара за 1:1 в 93-ата минута. 

По пътя към спечелването на друг от трофеите, Купата на краля, "Реал" отстрани "Атлетико" в полуфиналите след победи с 3:0 и 2:0. "Дюшечиите" обаче доминираха срещу градския съперник в Примера дивисион и вдигнаха титлата след 18-годишно чакане. 

През този сезон "Реал" изглежда още по-силен след привличането на Родригес и Тони Кроос, а "Атлетико" - леко отслабен след напускането на Тибо Куртоа, Диего Коща, Давид Вия, Филипе Луис, Хосе Соса и Адриан Лопес. 

Това обаче не си пролича в първата среща, в която фаворитът за пореден път срещна огромни трудности срещу много агресивната, добре организирана в дефанзивен палн и дори на моменти доста груба игра на градския съперник. 

На "Стантиаго Бернабеу" Карло Анчелоти заложи на по-наситена средна линия с Лука Модрич, Чаби Алонсо и Кроос. Голямата въпросителна е дали в реванша италианецът ще пусне като титуляр Родригес за сметка на един от тримата централни халфове. Място в стартовия състав може би ще намери и Рафаел Варан вместо Пепе.

Кристиано Роналдо е възстановен от леката травма, която получи в първата среща, и Анчелоти обяви, че португалецът ще е титуляр. С оглед предстоящия в понеделник мач срещу "Кордоба" в първия кръг на Примера дивисион шанс за изява от първата минута може би ще има и Иско. 

На пресконференцията преди мача Анчелоти обяви, че Анхел ди Мария е пожелал да напусне клуба. Италианецът обаче заяви, че както той, така и Сами Кедира, който засега отказва да подпише нов договор, може да играят срещу "Атлетико". 

При "дюшекчиите" въпросителните са значително по-малко. Както и в първата среща, Диего Симеоне по всяка вероятност ще играе с петима играчи в халфовата линия, а единствен в предни позиции ще бъде Марио Манджукич. 

Според букмейкърите "Реал" е фаворит в мача, но за разлика от първия мач този път коефициента за победа на белите в редовното време е значително по-висок - 2.20 (в Bet365). Шансовете на "Атлетико" са оценени с 3.20, а равенството - с 3.40. Коефициентите за краен победител в сблъсъка са 1.57 за "Реал" и 2.25 за "Атлетико". 

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати