24 Април 2024 г. Сряда

"Атлетико" измъкна 1:1 срещу "Реал" в първия мач за Суперкупата

2014-08-20 09:25:50
"Реал" и "Атлетико" завършиха 1:1 в първия мач за Суперкупата на Испания. В повторение на финала на Шампионската лига и общо петото мадридско дерби за 2014 г. двата отбора изиграха скучен мач на  "Сантиаго Бернабеу", който беше решен с две попадения в заключителните минути.  

Новата галактическа покупка Хамес Родригес откри резултата в 81-ата минута с дебютния си гол за "кралския клуб", но седем по-късно Раул Гарсия изравни и даде леко предимство на "дюшекчиите" преди реванша на "Висенте Калдерон" на 22 август.

Въпреки късното изравнително попадение домакините можеха да спечелят двубоя, но бяха ощетени от главния рефер Хавиер Естрада Фернандес, който не отсъди дузпа за игра с ръка на Марио Суарес в добавеното време. 

"Реал", който преследва четвърти трофей за годината, доминираше през по-голямата част на мача, но не създаде много чисти положения.

Белите за пореден път срещнаха огромни трудности срещу много агресивната, добре организирана в дефанзивен палн и на моменти доста груба игра на градския съперник. 

Карло Анчелоти заложи на по-наситена средна част, за да контролира центъра на терена, като остави Родригес резерва за сметка на Чаби Алонсо. Той си партнираше с Тони Кроос и Лука Модрич, докато Кристиано Роналдо и Гарет Бейл действаха по двата фланга. 

Диего Симеоне заложи единствено на Марио Манджукич в предни позиции и na петима полузащитницi, натоварени основно с дефанзивни функции.

"Дюшекчиите" се стремяха предимно да рушат играта на съперника. Въпреки това те бяха по-опасният отбор през първото полувреме, докато играчите на "Реал" не отправиха нито един точен удар до почивката. 


"Атлетико" отправи такъв чрез Родригес в 13-ата минута, но Икер Касияс спаси. Три минути по-късно Серхио Рамос допусна грешка и Саул се озова на добра позиция, но стреля слабо и не затрудни капитана на "Реал".

В другата половина Бейл беше доста активен, но не успяваше да пробие през защитата на съперника. В 33-ата минута Касияс не действа убедително, но Манджукич не се възползва и отблизо прати топката в ръцете на вратаря. 

Четири минути преди края на полувремето "Реал" най-после успя да създаде добро положение, но Роналдо стреля неточно с глава след центриране на Бейл. На почивката португалецът беше сменен от Родригес, като причината по всяка вероятност е травмата, която го измъчва в последните седмици. 

В 48-ата минута "Реал" отправи първия си точен удар. Бейл се измъкна отлично от защитник след подаване на Дани Карвахал и стреля с десния крак по диагонала, но Мигел Анхел Моя спаси. 

В 69-ата минута вратарят на гостите отново спря уелския национал при силен изстрел от пряк свободен удар. Кроос пък не се възползва при добавката и изпрати попадналата в него топка над вратата. 


Десетина минути по-късно на терена се появи Анхел ди Мария, за да замени Модрич. Аржентинецът, който се очаква да бъде продаден до края на трансферния прозорец, беше приветстван с бурни аплодисменти от феновете на домакините. 

В 81-ата минута по-активната игра на "Реал" даде резултат. Карвахал центрира отдясно, Бензема се пребори с трима бранители, а топката попадна в Родригес, който с помощта на рикошет я изпрати във вратата. 

"Реал" обаче не успя да задържи изгодния резултат, след като две минути преди края на редовното време "Атлетико" изравни. Защитата на белите не се намеси добре след центриране на Габи от свободен удар и оставеният напълно сам Гарсия се разписа отблизо. 

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати