19 Април 2024 г. Петък

Със силен отбор и „дълга скамейка” АБВ тръгва към вота

2014-08-15 14:48:31

Със „силен отбор" АБВ тръгва към парламентарни избори 2014. Партията вече е готова с листите си и официално бяха представени част от водачите на брифинг в София.

Румен Петков и на тези избори няма да изневери на родния си Плевен. Ивайло Русчев е водач на листата в Търговище, Николина Чакърдъкова в Благоевград. Пламен Томов в Разград, Ивайло Калфин ще е водач на две листи - 25 МИР в София и Варна.

Борислав Борисов ще е водач в 23 МИР София и в Пловдив, а генерал Михо Михов е Бургас и Ямбол.

АБВ има доста дълга скамейка и това не е резервната скамейка, имаме силен отбор, доволен е лидерът на партията Георги Първанов.

И на тези избори АБВ се явява в коалиция с партия "Либерали", Обединения блок на труда и федерация "Активно гражданско общество".

Стана ясно, че опоненти на формацията са големите партии.

Потвърди се, че лидерът на АБВ не е кандидат за депутат. Той е категоричен, че в листите са хора, които са правили и продължават да правят правилните неща.

От нас няма да чуете бъдеще несвършено време, обеща президентът Първанов. Лидерът на партията е категоричен, че не трябва да се допуска еднопартийно управление на Бойко Борисов. Нашата цел е да бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент и следващото управление, каза Георги Първанов.

Няма да си позволим да участваме в компроматни войни, ние сме за политическа култура, изтъкна той. Според него страната се нуждае от ясно, прозрачно и силно управление.

От формацията са притеснени от някои действия на служебния кабинет. Според Първанов кабинетът "Близнашки" върши черната работа за следващо правителство на Бойко Борисов.

Лидерът на АБВ определи като недоразумение назначението на Ваньо Танов отново за шеф на Митниците.

Доста по-критичен относно назначенията беше Румен Петков. Назначаването на Ваньо Танов в Агенция "Митници" е абсурд, категоричен бе той. На 5 април 2012 година Танов два пъти е осъден от Варненския административен съд да плати глоба от по 11 000 лева за груби нарушения на закона за защита на личните данни.

Според него правилно е отстраняването на Георги Христозов от БЕХ, тъй като той е назначен там в противоречие със закона.

Сега обаче, смята Петков, трябва да се търси отговорност на тези, които са го назначили.

От АБВ одобряват предложеното от финансовия министър Румен Порожанов решение на казуса с КТБ. Според формацията трябва да се направи бърза и адекватна оценка на кредитния портфейл на КТБ и бързо тя да бъде оздравена спрямо родното и европейско законодателство.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати