23 Април 2024 г. Вторник

Взрив разтърси военния завод в Костенец, има ранени; Три такси рекет събирали задържаните служители на ДАИ

2014-08-09 08:52:14

Взрив.

"Дума":

Взрив разтърси военния завод в Костенец, има ранени

Силен взрив разтърси военния завод "Терем - Цар Самуил" в Костенец вчера сутринта, ранени бяха 10 души. Седем от пострадалите са с леки наранявания, а трима с малко по-тежки, получени от падналите стъкла и ударната вълна. Няма опасност за живота им. В завода работят около 80 души.
Причината за взрива е искра, която е възникнала между два производствени процеса по обезвреждане на боеприпаси. Тя е попаднала върху чували с тротил, намиращи се наблизо, което е довело до възникването на взрива, съобщиха военният министър Велизар Шаламанов и директорът на "Пожарна безопасност" комисар Николай Николов.
Междувременно в Костенец беше свикан и кризисен щаб. "Не очакваме втори взрив, няма пряка опасност за населението", успокои комисар Николай Николов. "Добре е хората да не стоят от страната на сградите в посока завода. Вземат се превантивни мерки да не се случи някакво нещастие. Работниците на завода са на безопасно място", обясни Николов.

 

Рекет.

"24 Часа":

Три такси рекет събирали задържаните служители на ДАИ

Такси рекет от транспортни фирми и служители на ДАИ в Търново събирали шефът на автомобилната агенция в града Петър Петров и трима негови подчинени.
Те бяха задържани на 6 август и обвинени за участие в престъпна група за събиране на подкупи и рекет. Рекетьорските такси били 3 вида - "Спокойствие" за транспортни фирми и "Лизинг" и "Абонамент" за служителите в местната ДАИ, съобщиха на брифинг вчера от ДАНС и спецпрокуратурата.
Като шеф на групата е обвинен Петров, участници са Любен Мерджанов, Валентин Христов и Станислав Марков.

 

Бедствие.

"Монитор":

Мизия съди институциите, виновни за наводнението

Жителите на наводнената Мизия и съседното село Крушовица ще заведат колективен иск срещу държавни институции, виновни за бедствието, сполетяло двете населени места.
Бившият премиер Пламен Орешарски и аграрният му министър Димитър Греков също може би ще отговарят пред Темида за безхаберието си. Това съобщи заместник-кметът на Мизия Николай Нековски, като уточни, че идеята е лично негова и подписка за колективния иск ще започне едва когато водата се оттече напълно. Очаква се в нея да се включат 4900 души

 

Измама.

"Стандарт":

Спасиха джакпот от хакери

Двама тийнейджъри се опитаха да измамят тотото и да приберат 5 милиона. Става въпрос за джакпота във II теглене на "6 от 49" в 51-ия тираж на 26 юни. Същата вечер от спортния тотализатор обявиха, че пуснат във Варна фиш за 70 ст. печели 5 026 320 лв. Вчера от централата на БСТ разкриха, че това е станало с измама.
Полицията е задържала двама 19-годишни варненци, които са се опитали да манипулират електронната система на тотото. Най-вероятно това е станало с хакерска атака в минутите между тегленето на числата и проверката на приетите фишове. 
"Опитът за измама е бил прихванат незабавно от системата на тотото и манипулацията е била осуетена", заявиха вчера от БСТ. След подаден сигнал двамата мошеници са задържани.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати