29 Март 2024 г. Петък

Григор Димитров с първа победа на турнир след влизането в топ 10

2014-08-07 09:03:44

Снимка: архив, Reuters


Григор Димитров започна леко колебливо участието си на "Масърса" в Торонто, след като обърна американеца Доналд Йънг след 4:6, 6:2, 6:3 и така се класира за 3-ия кръг на турнира.

Това е и първа победа на този турнир за Гришата като член от световния тенис елит в челната десетка. Следващият противник на българина е испанецът Томи Робредо, който се разправи с Жил Симон.

Първият сет на мача започна по най-добрия възможен начин за нашето момче и Гришата поведе с пробив и 3:0 гейма аванс.

Във втория гейм той стигна до важен пробив, след като притисна опонента си и го принуди да изкара топката в аут, като по този начин се възползва от шанса си.

Очакваше се Гришо да си вземе безпроблемно сета, но това така и не стана.

Йънг се възползва от колебливия сервис на българиня в ключовия седми гейм и върна пробива, след като при едно разиграване топката се удари в ръбя на ракетата на Гришо, и така излезе в аут.

Американецът изравни геймовете на 4:4, а след това стигна до втори пореден, както и решителен пробив, за да спечели частта.

Българинът така и не успяваше да си вкара първия сервис и в един момент изоставаше с 15:40 при своето подаване. Той успя да спаси първата точка за пробив, но при втората се пропука.

Вторият сет започна спокойно, но нашето момче проби за 4:2 гейма, след като принуди своя опонент да сгреши и да прати една ключова топка в аут.

В самия край на сета Гришата стигна до още един пробив за 6:2 гейма, след като реализира пет поредни точки при изоставане с 0:40, при сервис на противника.

Третият сет бе решен с пробив при 3:2 гейма, като Гришата имаше на три пъти аванс при сервис на противника, но в крайна сметка успя да се възползва. Това бе и единственият пробив в третата част, като Григор трябваше да отразява точка за връщане на пробива.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати