25 Април 2024 г. Четвъртък

Лудогорец мечтае за Шампионската лига!

2014-08-07 08:57:51

Българският комплекс за Партизан става все по-силен! Родният първенец Лудогорец елиминира сърбите за втора поредна година и така момчетата на Георги Дерменджиев се класираха до заветните плейофи за влизане в груповата фаза на Шампионската лига! Преди броени минути, Роман Безяк и компания сътвориха драматично реми 2:2 пред препълнения белградски стадион „Юна", което обаче се оказа напълно достатъчно за нашите момчета.

Срещата започна повече от отлично за разградчани, които до 20-ата минута водеха с 0:2 след два прекрасни гола на Марселиньо. Последва спад в представянето на гостите и Партизан изравни на бързо с попадения на Шкулетич. Удар по амбициите на „гробарите" обаче бе червеният картон за Трайкович, който до голям степен предреши и всичко в тази балканска битка. Останали с човек по-малко, сърбите нямаха сили и така отново преклониха глава пред Лудогорец.

Освен място в плейофите, „орлите" си осигуриха и бонус за достигането на този етаоп в размер на 2,1 млн. евро. Също така, лудогорци имат и резервирано място в груповата фаза на Лига Европа при провал за пробив в ШЛ. Така родният запалянко със сигурност ще гледа българско участие в евротурнирите поне до месец декември.

Очаквано атмосферата на стадион "Юна" бе повече от гореща. Навиячите на домакините имаха специална хореография, с която надъхаха максимално своите футболисти. По предварителни данни, на спортното съоръжение имаше около 24000 души, 400 от които подкрепяха  Лудогорец. Те бяха предвождани от популярния цесекар Димитър Ангелов-Дучето.

Условията за игра бяха сравнително добри, въпреки очакванията за силна гръмотевична буря, породена от върлуващия в Сърбия циклон "Бранко".

Първата интересна ситуация в този двубой бе за нашия представител. „Орлите" изпълниха ъглов удар, топката премина в опасна близост покрай малкото вратарско поле на Лукач, ала нямаше играч в "зелено", който да я чукне в мрежата. В играта на Партизан пък се забелязваше леко напрежение, като доказателство за това бе и ситуацията в 13-ата минута. Волков и Станкович не се разбраха при едно подаване на Безяк, което за малко не отвори чудесна възможност пред чакащия в близост до тях Мишо Александров.

Така се стигна до заветната 19-та минута, когато Лудогорец напълно заслужено поведе в резултата. Бърза атака на сънародниците ни премина към Мишо Александров, който от крилото центрира към Марселиньо. Бразилецът изпревари персоналния си пазач Станкович и с майсторски изстрел промуши топката под плонжа на Лукач!

Не нарадвали се още на първия си гол, момчетата на Георги Дерменджиев вече се поздравяваха и за втори! 70-секунди по-късно, Жуниор Кайсара проби мощно по крилото, след което видя непокрития на дузпата Марселиньо. Топката попадна в краката на бразилеца, който от 11 метра прати безпощадно коженото кълбо в горния ъгъл на сръбската врата.

Мощният български шамар явно посъбуди сърбите, които демонстрираха сериозна активизация в техните редици. Пример за това бе и ситуацията  в 25-ата минута, когато Дринчич пусна уникален извеждащ пас за Шкулетич, който изпревари и Ангуло, и Владо Стоянов, но изненадващо не успя да вкара топката в опразнената врата.

Попадението явно уплаши сериозно родния шампион, който в следващите минути бе с изцяло „свален гард". Това логично доведе и до изравняването на резултата в 35-ата минута. "Гробарите" изпълниха корнер, Трайкович стреля в гредата. За нещастие на сънародниците ни, пред Шкулетич се откри възможност за добавка, която той не пропусна!

Емоционалната първа част все пак завърши по-добър начин за лудогорци, които получиха числено преимущество в този мач, след като Трайкович от състава на домакините бе изгонен. Бранителят на сърбите бе провокиран от Роман Безяк и удари нападателят при спряла игра. Ситуацията бе забелязана от рефера Кулбаков, който директно изгони провинилия се футболист.

Втората част можеше да стартира по най-добрия начин за лудогорци,ако на два пъти гредите не се оказаха последна преграда пред гостуващите играчи. Върджил Мисиджан стреля отлично от ъглов удар, Лукач съвсем леко докосна топката, за да я отклони в гредата. След това тя попадна в краката на Безяк, който стори невъзможното и от два метра удари страничната греда с левия крак!

Партизан бе много близо до заветния трети гол в 69-ата минута!  Вуличевич получи топката по крилото, след което отправи прострелен пас в наказателното поле на Лудогорец. "Зелената" отбрана не бе подредена по добър начин, поради което топката попадна при Шкулетич, който от 4 метра прати коженото кълбо над горната греда....

Непрестанните атаки на домакините обаче отваряха и сериозни възможности за бързи ответни действия на лудогорци. При една от тях, Марселиньо отне една топка в центъра и организира бърза контраатака. Бразилецът намери непокрития Мисиджан, който обаче се засуети в наказателното поле и не успя да нанесе точен голов изстрел.

Постепенно физическите сили на домакините съвсем се изчерпаха, като „гробарите" се разделиха на защитници и нападатели. Лудогорец започна да поглежда все по-често към вратата на Лукач, като най-деен бе резервата Мисиджан. „Орлите" дори стигнаха и до нов гол, но той правилно бе отменен заради засада на Кайсара.

До края сърбите нямаха никакви възможности за сензационно попадение и така Лудогорец триумфира след последния съдийски сигнал на Кулбаков.

източник: news.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати