Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Март 23
Начало arrow Разни arrow 9 причини да сте постоянно уморени

9 причини да сте постоянно уморени

  Print E-mail
2014-08-03 10:46:31
източник: expert.bg

Липсата на сън не е единственото нещо, което отнема от енергията ви. Други малки неща, които правите или не правите, могат да ви изтощят както физически, така и психически, пише сп. Time. Вижте кои са лошите навици, които могат да ви накарат да чувствате постоянна умора.

Пропускате тренировката, когато сте изморени. Може би си мислите, че така ще си починете, но ефектът всъщност е обратен. Редовните упражнения засилват издържливостта на организма и повишават тонуса.

Не пиете достатъчно вода. Дори най-малката дехидратация – например 2% под нужното ниво, оказва влияние на енергичността ни.

Не приемате достатъчно желязо. Дефицитът на желязо в организма ни кара да се чувстваме отпуснати, разконцентрирани и изнервени. Приемайте повече говеждо, боб, листни зеленчуци, ядки и яйца в комбинация с витамин C, за да преодолеете липсата.

Пропускате закуската. Не случайно е казано, че тя е най-важното ядене през деня. Закуската раздвижва метаболизма ни сутрин и ни дава приток на енергия.

Перфекционисти сте. Усилието да бъдем винаги перфектни ни кара да работим много по-усилено и дълго от необходимото. Понякога си поставяме цели, които са нереалистични и това води до опасна преумора.

Не можете да казвате „не”. Много от нас изпитват нужда да радват другите. Ако обаче изпълнявате всички услуги, които искат от вас, неминуемо ще се изтощите.

Работното ви място е истински хаос. Разхвърляното бюро подсъзнателно намалява способността да се концентрираме и да приемаме и преработваме информация, което от своя страна засилва умората.

Работите на компютър, таблет непосредствено до момента преди да си легнете. Препоръчва се да изключваме всички подобни устройства поне половин час преди да си легнем. Така мозъкът ни се настройва за сън и почивката е по-пълноценна.

През уикендите си лягате късно. Опитвайте се през събота и неделя да наподобите максимално режима си от работните дни – иначе организмът се разстройва, което води и до чувство за умора в понеделник сутрин.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Разни
  Новини Пътешественик и художник, Светлана Казина се мести да живее в планината Алтай преди около 20 години, в малка къща без течаща вода и често без ток.Тя обича живота и го живее ...
  Новини В интернет има много фирми, които уж предлагат много изгодни за коли за скрап цени. - Но винаги е по-добре човек да направи един бърз преглед на това какво се предлага реално на пазара. Малко са ...
  Новини На пазара има много куфари с колелца и човек трудно може да прецени кой е най-добрият вариант. Ето защо трябва да имаме умел водач в целия този свят на куфари – текстилни или пък с твърда ...
  Новини Технологиите продължават да се развиват според нуждите на човечеството. Има хора, които нямат връзка и са самотни, но трябва по някакъв начин да задоволят своите интимни потребности. Тогава на помощ ...
  Новини Изопачаването на истините в областта на нашата външна политика преди войната, през време на нейното обявяване и през време на нейното водене и сключване на примирието, е от такова естество и ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?