29 Март 2024 г. Петък

9 причини да сте постоянно уморени

2014-08-03 10:46:31

Липсата на сън не е единственото нещо, което отнема от енергията ви. Други малки неща, които правите или не правите, могат да ви изтощят както физически, така и психически, пише сп. Time. Вижте кои са лошите навици, които могат да ви накарат да чувствате постоянна умора.

Пропускате тренировката, когато сте изморени. Може би си мислите, че така ще си починете, но ефектът всъщност е обратен. Редовните упражнения засилват издържливостта на организма и повишават тонуса.

Не пиете достатъчно вода. Дори най-малката дехидратация – например 2% под нужното ниво, оказва влияние на енергичността ни.

Не приемате достатъчно желязо. Дефицитът на желязо в организма ни кара да се чувстваме отпуснати, разконцентрирани и изнервени. Приемайте повече говеждо, боб, листни зеленчуци, ядки и яйца в комбинация с витамин C, за да преодолеете липсата.

Пропускате закуската. Не случайно е казано, че тя е най-важното ядене през деня. Закуската раздвижва метаболизма ни сутрин и ни дава приток на енергия.

Перфекционисти сте. Усилието да бъдем винаги перфектни ни кара да работим много по-усилено и дълго от необходимото. Понякога си поставяме цели, които са нереалистични и това води до опасна преумора.

Не можете да казвате „не”. Много от нас изпитват нужда да радват другите. Ако обаче изпълнявате всички услуги, които искат от вас, неминуемо ще се изтощите.

Работното ви място е истински хаос. Разхвърляното бюро подсъзнателно намалява способността да се концентрираме и да приемаме и преработваме информация, което от своя страна засилва умората.

Работите на компютър, таблет непосредствено до момента преди да си легнете. Препоръчва се да изключваме всички подобни устройства поне половин час преди да си легнем. Така мозъкът ни се настройва за сън и почивката е по-пълноценна.

През уикендите си лягате късно. Опитвайте се през събота и неделя да наподобите максимално режима си от работните дни – иначе организмът се разстройва, което води и до чувство за умора в понеделник сутрин.

източник: expert.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати