19 Април 2024 г. Петък

Неймар, Суарес и Меси заедно на терена!

2014-07-31 08:23:46

Барселона навлиза в период на принудителна промяна, защото големият отбор от последните години вече не е в състояние да продължи напред. В първата фаза на този процес, най-интригуващият въпрос е свързан с нападението на каталунците, в което ще личат имената на три суперзвезди: Неймар, Луис Суарес и Меси.


Това са футболисти, които нямат нужда от специално представяне. Можем да отбележим само, че Неймар би трябвало да е готов да изпълнява главната роля и в Барса (провалът на Бразилия на мондиала се случи в негово отсъствие). Луис Суарес стана голмайстор на Висшата лига, а пък Меси си е Меси, въпреки спада във формата през миналата година, който не му попречи да бъде обявен за №1 на световното.


Наистина става дума за три звезди от най-голям мащаб, от онези, които обожава да колекционира Флорентино Перес в Реал. Новият треньор на Барса Луис Енрике ще трябва доста да се постарае, за да постигне хармония между тримата.


Навремето на Меси не му хареса да играе с Ибрахимович и той го показа. Шведският национал бе продаден, а Лео започна да играе като фалшива деветка и заби 91 гола в рамките на една календарна година.


Как аржентинецът ще понесе присъствието на Суарес? Тези дни някой изказа предположението, че каталунците ще използват атакуващ триъгълник, в който Неймар и уругваецът ще бъдат на върха на атаката, а Меси ще стартира от по-задни позиции. Звучи добре, но първо Суарес трябва да изтърпи санкцията си.


Да не забравяме и останалите проблеми на Барса. Шави остава, но само защото "операция Катар" се провали. Той се беше примирил с това, че вече няма да носи синьо-червения екип заради доста резервираното отношение на Луис Енрике към него.


Шави не е човек, който ще се посвети на това да сее интриги, но отсега нататък той ще се изявява по-скоро като наставник на по-младите играчи, отколкото като основен плеймейкър на отбора.


Иниеста и Бускетс са на разположение, но играта на каталунците без никакво съмнение ще се промени. Засега съмненията остават и в най-голяма степен това важи за центъра на защитата, където Барселона не успя да се подсили така, както искаше ръководството на клуба. Дани Алвес също вече не е това, което беше, а на вратата няма да го има Валдес. Задачата на Луис Енрике в никакъв случай няма да бъде от леките.

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати