20 Април 2024 г. Събота

И Цветан Василев се отрече от Бареков

2014-07-30 12:40:36

От ляво на дясно - Николай Бареков, Цветан Василев, Патрик Мартин и Герхард Зайлер след подписването на споразумението CNN стъпва в България с News 7.

[Монитор] 

Като своя грешка определя назначаването на Николай Бареков за изпълнителен директор на ТВ7 в писмо до медиите собственикът на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев. "Наложи се господинът да бъде "награждаван", за да бъде освободен от поста си. Съмненията относно неговата финансова коректност обаче останаха", казва за Бареков в писмото си Василев.

То е във връзка със сигнала от Яне Янев до прокуратурата за незаконно финансиране от Цветан Василев на партията на Бареков - "България без цензура". Янев е приложил копие от ръкописен документ, като той е изразил готовност и оригиналът да бъде предоставен на органите на прокуратурата. 

"Специалистите по "парични трансфери" в куфарчета, господин Янев, търсете в кръга на онези, които подготвиха и осъществиха атаката срещу мене и КТБ АД", пише Цветан Василев. "">Днес (29 юли, бел.ред.) за пореден път моето име беше забъркано в конспиративните теории за управлението на задкулисието в България. Този път от "свръхинформирания" господин Янев, който се превърна в специалист по "парични трансфери" от времето на ранния капитализъм.

Искам да подчертая, че направих грешка да препоръчам господин Бареков за изпълнителен директор на собствениците на ТВ7 преди време. Наложи се господинът да бъде "награждаван", за да бъде освободен от поста си. Съмненията относно неговата финансова коректност обаче останаха.

Специалистите по "парични трансфери" в куфарчета, господин Янев, търсете в кръга на онези, които подготвиха и осъществиха атаката срещу мене и КТБ АД. Както и сред онези никому неизвестни и трудно изразяващи се на разбираем език Юди, които "моралните стожери" на обществото подготвиха и опълчиха срещу мене с една-единствена цел — да им помогнат да окрадат атрактивните активи, финансирани от банката.

Кой знае, може би пък и част от претендираните липси в компаниите, менажирани "успешно" в мое отсъствие, да са поели в подобна посока.

А за това, на кого слугува Бареков, най-добре свидетелстват неговите декларации от последния месец. По думите им ще ги познаете, г-н Янев! И по вестниците!

Преди два дни женските структури "Евромайки" в Сливен и Котел напуснаха партията на Бареков "България без цензура" (ББЦ), а като причини за напускането си посочвиха разочарованието си от Бареков и от начина на провеждане на политиката на ББЦ, както и липсата на перспектива за бъдещи демократични действия в името на българските жени и майки.

Дни преди това зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев обяви, че напуска партията. "Николай Бареков не е истинският лидер на "България без цензура". Той се оказа просто една марионетка, задействана и ръководена всекидневно от депутата от ДПС  Делян Пеевски", написа в блога си Славчев. 

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати