29 Март 2024 г. Петък

Поискаха дъщерята на Путин да бъде изгонена от Холандия

2014-07-24 20:20:05

Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters


Кметът на холандския град Хилверсум Питер Брьортиес настоя дъщерята на Владимир Путин, за която се смята, че живее в град Ворсхотен, да бъде изгонена от страната. Кметът каза това пред холандско радио Radio 1. 

Причината за реакцията на кмета е разбиването на малайзийския Боинг в Източна Украйна, който според украинските власти и западните страни е бил свален от ракета, изстреляна от контролиран от сепаратистите район, пише Би Би Си. 

Според Запада подкрепата, оказвана на сепаратистите от Москва, е изиграла немалка роля в трагедията с малайзийския самолет. Повече от половината от загиналите пътници на борда бяха холандци. 

По-късно в Twitter Брьортиес се извини за думите си. „От моя страна не беше разумно  да казвам това в ефира на Radio 1. Това беше израз на чувството за безпомощност, което изпитват мнозина“. 

Живеещи в Холандия украинци призоваха за провеждане на протест близо до дома, в който се предполага, че живее 29-годишната Мария Путина заедно със своя партньор, който е холандски гражданин. 

Малко е известно за двете дъщери на руския президент – Мария и Екатерина. Така например няма нито една тяхна официална снимка като пораснали. 

Според някои данни Мария Путина живее с холандеца Йорит Фаасен. Според холандски медии Путин е посетил дъщеря си в Холандия през миналата година. 

По-рано името на Фаасен се появи в медиите във връзка с конфликт на Рубльовското шосе в Москва. Според следствието през 2010 г. холандецът е бил пребит от бившия банкер Матвей Урин, който впоследствие беше арестуван и осъден на 7,5 години затвор по обвинение в мошеничество. 

Официално Кремъл не потвърждава, че дъщерята на президента живее в Холандия.

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати