Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Дек 1
Начало arrow Политика arrow Опозицията осигури кворум в НС за оставката на кабинета

Опозицията осигури кворум в НС за оставката на кабинета

  Print E-mail
2014-07-24 09:27:10
източник: dnes.bg

Снимка: архив, БТА

 

"Добро утро, многобройно народно представителство". С тези думи председателят на Народното събрание Михаил Миков удари звънеца за начало на днешното парламентарно заседание, който не бе озвучавал пленарна зала от седмица насам.

След депозираната оставка на правителството на Пламен Орешарски в последните минути от работния ден на деловодството на парламента вчера, още от ранни зори в сградата на властта се усещаше оживление.

В 9 часа народните представители от ГЕРБ се запътиха към пленарна зала и готови за работа се регистрираха за присъствие. 175-те регистрирали се депутати позволиха започването на работа и приемането на предварително договорената седмична програма.

Като първа точка парламентарният шеф предложи именно гласуването на оставката на кабинета "Орешарски"което предизвика аплодисменти от страна на народните избраници от опозицията.

"Не бързайте и се дръжте като големи хора", се обърна към тях Миков и им напомни, че все още оставката не е официално гласувана. След като депутатите се събраха вече, едва тогава народните избраници от "Атака" се появиха в пленарна зала.

На ГЕРБ обаче им се наложи да бъдат търпеливи преди очакваното от тях гласуване на оставката на правителството на Пламен Орешарски.

Първата задача на народните избраници бе полагането на клетва от новоназначената депутатка от ГЕРБ Цонка Каснакова-Илиева, която заема мястото на гербера Красимир Стефанов.

След това депутатите се захванаха с първо гласуване на промените в Закона за висшето образование, а по желание на социалистика Атанас Мерджанов ги гласуваха и на второ четене.

 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?