18 Април 2024 г. Четвъртък

Официално: Екоминистърът Станислав Анастасов няма диплома от университета в Мюнхен

2014-07-23 13:05:32
Министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов няма диплома от Техническия университет в Мюнхен. Това потвърди пред "Дневник" ръководителят на пресофиса на учебното заведение Улрих Марш. 

31-годишният Станислав Анастасов от ДПС, който наследи Искра Михайлова начело на екоминистерството, е учил информатика от 2002 до 2005 г. в ТУ - Мюнхен, но не е получил диплома. Постът беше овакантен от Михайлова, след като тя беше избрана за евродепутат от листата на ДПС.

След номинацията на Анастасов в началото на юни и след отказа му да отговаря на каквито и дa било въпроси преди гласуването на кандидатурата му в Народното събрание "Дневник" изпрати запитване до ТУ - Мюнхен, какво е учил тогава бъдещият екоминистър и дали има диплома. 

От университета обаче отговориха на редакцията, че заради строгите правила за защита на личните данни в Германия учебното заведение първо трябва да се допита до самия Анастасов дали той е съгласен те да бъдат оповестени. 

Според информацията на официалния сайт на Движението за права и свободи – в секцията с кандидати за евродепутати, Анастасов продължава да е представен като "завършил "Информатика" в Техническия университет – Мюнхен". На страницата на Министерство на околната среда и водите, в биографията на Анастасов – вече като министър на екологията,  той е завършил семестриално факултет "Информатика" в Техническия университет – Мюнхен, Германия.

Същото се твърдеше и в автобиографията на личния му сайт  (www.anastass.com), където се уточняваше и, че е бакалавър е по "Стопанско управление" в СУ "Св. Климент Охридски" и има магистърска степен по политически мениджмънт и публични политики в Нов български университет. Малко след като се появиха съмнения в публичното пространство дали Анастасов действително има диплома от немския университет, сайтът му спря да съществува и вече препраща към профила му в социалната мрежа LinkedIn.

Преди пет години пред "Капитал" самият Анастасов споделя, че се е завърнал от Германия, след като една година е учил "Приложна математика", заради желанието си за реализация в политиката.

След прекратяване на мандата като министър на околната среда и водите , Станислав Анастасов планира да продължи политическата си дейност като вицепрезидент на Младежкия либерален интернационал и координатор на Балканската либерална мрежа, съобщиха с днешна дата за "Дневник" от пресцентъра на МОСВ. Освен международната политическа дейност, той ще продължи да изпълнява и отговорностите си към младежката организация на ДПС.

Решението дали да бъде номиниран като кандидат-депутат може да бъде взето от ръководството на политическата партия ДПС и нейните структури, пишат още от пресцентъра.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати