19 Април 2024 г. Петък

Ако нямам 121 депутати, оставям БСП и ДПС пак да управляват!

2014-07-23 09:37:32

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако на предстоящите избори ГЕРБ отново е победител, но няма 121 депутати, отново ще даде на БСП и ДПС да управляват. 


„Ако имам 119 депутати, ще оставя ГЕРБ опозиция, за да управляват пак БСП и ДПС. Да видим държавата колко време ще понесе още да й се сриват всичките системи. Ако имам пълно мнозинство, тогава мога да каня други партии, но не могат да ми скачат по главата”, допълни още Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Той потвърди намерението депутатите му да влязат в пленарната зала на парламента само за да гласуват оставката на кабинета „Орешарски“. 

„Омръзна ми от спекулации. Заявили сме точно и ясно – има ли точка за оставка на кабинета „Орешарски”, всички депутати влизат в пленарна зала. В противен случай не”, отсече той.

„Ако тройната коалиция „Атака”- БСП-ДПС си осигурят кворума, с който управляваха една година, ще влезем в парламента за една точка - оставка на кабинета”, уточни Борисов.

Той направи коментар и за ситуацията около Корпоративна търговска банка (КТБ), като поиска да бъдат отстранени незабавно управителят и подуправителят на БНБ и да бъдат назначени хора, които могат да поемат отговорност.

Според Борисов едва сега БНБ прави това, което трябваше да направи още преди месец – да говори с инвеститорите в КТБ и да бъдат направени опити за оздравяване на банката от тях, а не "да лъжат обществото, че банката ще отвори врати на 21 юли".

„Парите обичат тишината и спокойствието”, коментира още бившият премиер в отговор на въпрос защо неговото правителство е предложило Иван Искров на поста управител на БНБ. "Трябваше да има спокойствие и приемственост", допълни още Борисов.

"Имахме в нашето управление проблем с банки, но се справихме много професионално и хората дори не разбраха”, заяви още той. По думите му въпреки кризата българската банкова система е сочена като една от най-стабилните в Европа. 

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че нито той, нито семейството му имат пари в КТБ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати