29 Март 2024 г. Петък

Дават на прокурор досегашния шеф на фонд „Земеделие”

2014-07-21 17:24:45

© mzh.government.bg, Настоящият шеф на фонда Атанас Добрев 

Държавен фонд „Земеделие" (ДФЗ) ще бъде разследван от прокуратурата. Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще се обърне с молба и готов доклад от проверка към държавното обвинение по отношение на разглежданите проекти при предишното управление на фонда.

Земеделският министър, заедно с новоназначения миналата седмица пореден шеф на ДФЗ Атанас Добрев, седнаха пред медиите, за да разкажат какво точно е установила провелата се през последните три дни обстойна проверка на случващото се във фонда.

Проф. Греков напомни, че става въпрос за открити в кабинета на бившия директор и зам.-директор 3593 неподписани документа, сред които около 2000 проекта по Оперативна програма "Развитие на селските райони" (ОПРСР), а останалите са друга документация, дори и кореспонденция на ДФЗ.

Голяма част от тези документи, по думите на земеделския министър, нямат електронен архив. „Докладът от 180 страници с всички открити нарушения ще бъде изпратен в прокуратурата', се зарече министър Греков.

Нито той, нито избраният шеф Атанас Добрев,  пожелаха обаче да посочат конкретни разкрити нарушения.

Новият изпълнителен директор на ДФЗ  подчерта от своя страна, че назначението му не е политическо обвързано. „Кабинетът ми е отворен за всеки един българин", обеща Добрев и добави, че може би ще му се налага да стои денонощно на работа, но е готов за това.

Като друга своя задача той вижда опазването на честта на една структура, каквато е ДФЗ, която работи в интерес на българските земеделци.

Шефът на фонд "Земеделие" вече се похвали, че за четири дена са подписани над 47 проекта по ОПРСР за около 15 млн. лева.

Откриването на специална приемна в ДФЗ, където експерти да дават необходимата информация на работещите с фонда, е друга задача, която новото ръководство си поставя.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати