16 Април 2024 г. Вторник

Пловдивчани негодуват: Кучета и котки в лукс

2010-09-07 08:44:24

Яростна дискусия, която заплашва да премине в агресия и ръкопашен бой, се разгаря в Пловдив.

Природозащитници и върли техни опоненти водят лют спор. Поводът е новият супермодерен приют за бездомни животни, който местната власт започва да изгражда в Града под тепетата.

„Приютът трябва да бъде готов до 1 януари догодина, изискванията са от Европейския съюз. Ако не ги изпълним, ще плащаме солени глоби – хиляди евро на месец”, коментираха от администрацията.

Новият дом на скитащите кучета и котки ще бъде ултрамодерен. Ще разполага с клетки, в които са монтирани климатици, отделно ще има помещения за къпане, в които задължително ще има и топла вода. На животните трябва да бъде осигурен и парк, в който те ще играят.

Анкета на Dnes.bg сред пловдивчани показа, че голяма част от гражданите не са съгласни да се влагат пари в изграждането на кучкарника.

„Вместо да се построят старчески домове и къщи за бездомните деца, ние приюти за песовете ще издигаме”, негодува Ставри Иванов от квартал „Кючук Париж”.

„Детските градини са като разорани по дворовете и не са довършени от ремонтите, хлапетата няма къде да ходят на забавачка, а кметът гледа на помиярите къщи да прави”, реагират остро млади майки.

„Благородството на човека и добрината му си личат от отношението към животните. Аз от 20 години не съм пропуснала сутрин да нахраня десетте котки, които чакат под терасата.

Много плаках наскоро, когато видях три от тях отровени. Това може да го направи само много зъл човек”, коментира 78-годишната Райна Николова от квартал „Кършиака”.

Гражданите се обединяват обаче около идеята лаещите и мяукащите да бъдат прибрани някъде, защото по думите им нощем по крайните улици било страшно. Огромни кучета нападали минувачите.

В никакъв случай обаче не одобряват идеята да се дават пари за луксозни кучкарници, докато в Града под тепетата има просещи и гладуващи.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати