23 Април 2024 г. Вторник

Ангел Славчев напуска ББЦ, нападна Бареков

2014-07-20 11:57:03

Снимка: Ангел Славчев


Заместник-председателят на "България без цензура" Ангел Славчев подава оставка и напуска партията, като решението си той обяви в отворено писмо до медиите.

Славчев снема политическото си доверие от Николай Бареков, като отправи доста остри критики срещу лидера на партията.

По думите му в партия ББЦ текат процеси, които говорят за съвсем други намерения, които нямат нищо общо с красивите обещания.

"Направих своя избор да се разделя с Николай Бареков и ББЦ, защото нямам намерение с хилядите съмишленици на сдружение „Граждански контрол” да легитимираме фалшивия образ на този „голям” борец срещу неправдите и политическата мафия. Честта и достойнството са по-ценни от всички задкулисни пазарлъци", пише в писмото.

Според Славчев "България без цензура" се е превърнала в диктаторска и всяко решение се взима еднолично. 
"Незачитането на колективния орган доведе дотам, в публичното пространство да се лансират противоречиви тези, като желанието да се възстанови ту монархията, ту народната република. Пласират се и абсурдни идеи, а някои са направо идиотски. Примерите как Бареков ще е следващият министър-председател и как ще натика политици в затвора след 5 октомври са напълно достатъчни и красноречиви", казва Ангел Славчев.

Той твърди, че Николай Бареков е само формалният лидер на тази партия, а истинският се казва Делян Пеевски. Като доказателство той сочи ролята на секретаря на партията Стефан Кенов, който имал за цел да изхвърли от структурите всички нормално мислещи и борещи се за каузи хора. Кенов е син на кмет на ДПС.

Славчев припомни, че Движение „Граждански контрол”, на което е председател, е дало своя принос "България без цензура" да придобие популярност, като е вляло над 15 хиляди души в структурите на партията. 

"Идната седмица официално ще призова всички лидери на движението в страната да направят допитване до нашите членове и симпатизанти сами да вземат решение дали да останат част от един политически субект, обслужващ чужди интереси", заяви Ангел Славчев.

Не закъсня и отговорът на Бареков.

"Г-н Ангел Славчев отдавна не членува нито в органите на "България без цензура", нито в нейното ръководство. През последните месеци неговото членство е чисто формално, след като той се оттегли от партийния живот и доброволно спря да взима участие в решенията на партията и работата със структурите. Това поведение вече се обяснява с факта, че г-н Славчев направи опит да дублира функциите на главния секретар на ББЦ и да изгражда структури от свое име. След като не получи подкрепа за действията си, Славчев взе решение да се оттегли сам, а днес формално ще бъде изключен от Изпълнителния съвет на ББЦ и като член на партията", заявиха от политическата формация.

От ББЦ определиха думите му за Делян Пеевски като "нелепи твърдения".

В разговорите с него винаги му е изяснявано, че "България без цензура" никога няма да бъде част от никакви корпоративни, задкулисни схеми и битки, защото е партия от нов тип, която иска цялостно обновление на политическата система. Нито един член на ББЦ, без изключение, не е вземал позиция в конфликта Пеевски - Василев, както и във всички гнусни атаки, които се изсипаха върху нас. Бълнуването за Пеевски е жалък опит на Славчев да изпълни политически и корпоративни поръчки на ГЕРБ и ДПС, като нанесе удар по партията, се казва още в позицията.

Николай Бареков пък отправи директни въпроси към подалия оставка зам.председател на ББЦ.

"Дали любовта на Славчев към мен не се коренеше в тлъстия бюджет, който Ангел Славчев получаваше всеки месец от "Ноу Фрейм Медия България"? Малко ли му се струваха 9 хиляди лева месечна заплата, която получаваше повече от година и си беше определил сам в качеството си на водещ на нискорейтингово предаване? Дали любовта на Славчев към мен не се изпари, когато разбра, че тези пари няма да влизат повече в тлъстата му банкова сметка? Сметките показват, че до края на месец май във фирмата на г-н Славчев са постъпили над 850 хиляди лева. Ангеле, това ли е цената на любовта ти към мен и към "България бе цензура"?"

Преди минути стана ясно, че Николай Бареков ще даде извънредна пресконференция в 13:30 в Бургас.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати