25 Април 2024 г. Четвъртък

Манолова: ГЕРБ и другите централи ще сгрешат, ако подценят БСП

2014-07-20 09:19:14

Мая Манолова. Снимка: Bulgaria On Air


Нито една партия не може да управлява самостоятелно след предсрочните избори и това е ясно на всички, смята Мая Манолова от левицата.

В предаването „Полиграф“ на Bulgaria On Air Манолова посъветва лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да бъде малко по-скромен и да не тръгва с „препълнена кошница“ към изборите.

Тя беше категорична още, че Борисов и други партийни централи много ще сгрешат, ако подценят БСП. 
Манолова все пак се надява от ГЕРБ да влязат в пленарна зала за приемането на важни законопроекти преди разпускането на парламента.

„Макар че този парламент завършва както започна – с една дълга ваканция на опозицията, все още не съм загубила надежда, че ПГ на ГЕРБ ще влезе в пленарна зала“, каза тя.

„За Борисов може би падишахската република, на която той е ръководител, е най-добрата форма на управление. Има важни законопроекти, които са известни на ръководството на неговата парламентарна група, не просто актуализацията на бюджета на НЗОК, но и други, които се отнасят до големи групи български граждани“, заяви още „острието“ на левицата.

По думите на Манолова ангажимент на всички народни представители е да ходят на работа, а според ГЕРБ на работа трябва да ходят тези, които управляват.

Червеният депутат каза още, че актуализация на бюджета на НЗОК е необходима, най-вече защото беше създадено напрежение в системата. „Не трябва в периода, в който няма да има парламент, да остават притеснени хора. Проблем с разплащанията няма, но сме решили да се презастраховаме“, разясни тя.

Подобно на колегите си в БСП Манолова също не подкрепя актуализация на държавния бюджет с 3.4 млрд. лева, както предложи кабинетът.

Подкрепяме правителството, но в случая не сме съгласни с опита на финансовия министър и на правителството да се презастраховат, обясни депутатът.

Ако спечели в битката за лидерския пост в столетницата Манолова ще опита да наложи тон на разговори с другите партии.

Моят основен коз е възможността за честно състезание, отсече тя и беше категорична, че жените в БСП, освен че са в авангарда на всички битки, могат да водят партията.

Манолова посочи и урока за БСП за коалициите – че партньорството с други партии трябва да е ясно, пред очите на всички български граждани и е най-добре да има писмен документ, който да определя отговорностите.

На въпрос защо миналата година това не беше направено с ДПС, тя отговори, че тогава първата задача на левицата е била „да се справим с разрушената държавност, с полицейщината, със социалното замразяване“.
За казуса с КТБ тя каза, че все още фактите и истината какви са проблемите с банката не са известни. „Всеки проблем трябва да се решава, след като всички данни и факти са поставени на масата“, подчерта Манолова.

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати