28 Март 2024 г. Четвъртък

Сидеров: Кърджали е заплашен от откъсване от България

2010-09-06 17:33:02

Лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров обяви днес в Кърджали, че градът е особено възлов, но в момента е заплашен от опасността да бъде откъснат от България или да остане извън страната, предаде БГНЕС.

Според него въпреки смените на правителствата, в този район нещата не вървят много добре, тъй като всичко е в ръцете на ДПС. Сидеров подчерта акцентите в новата политика на партията си в Родопите и по-конкретно в Кърджалийско и Смолянско, приоритет в която ще бъде разбиване на монопола на ДПС.

Той алармира, че по пътя към Кърджали на всички указателни табели забелязал допълнителни, написани на турски, с които се указвало къде се продават гащи и манджи.

„Не може да не си намериш работа само защото не говориш турски. Над 90% от бизнеса, от раздаването на службите и т.н. се държат от ДПС. Наложителна е подмяна на кадрите, които в момента шуробаджанашки държат властта по места.

Ние нямаме министри във възловите ведомства, затова в парламента ще огласяваме сигнали за лошото и корумпираното управление”, мотивира се Сидеров.

Освен че реанимира тезата си от 2005 г. за опасността, грозяща Кърджали от отцепване от българската територия, той повтори и твърдението си, че в етнически смесените райони живеят единствено българи, потомци на ислямизираните си предци от турското робство.

„ДНК изследванията сочат, че ние всички сме наследници на тракобългарите. Но в Родопите се подменя идентичността, българската държава абдикира от този район и тъй като в природата празно няма, тук се наместиха интересите на турската държава”, поясни Сидеров.

Според него ГЕРБ трябва цялостно да преосмисли икономическата си философия. Държавата трябва да си върне ЕРП-тата, комуникациите и всички обекти, разграбени от престъпната приватизация – така Волен Сидеров настоя за национализация.

„Аз подхождам държавнически, а не си правя пиар, както правят някои”, заяви политикът. Той обаче не можа да даде конкретен отговор на въпроса започнал ли е поканеният от него международен експертен екип да проверява управлението на Иван Костов.

Не стана ясно и дали спецовете от организацията при ООН и Световната банка са склонили на предложената от Сидеров схема за заплащане, т.е. когато намерят откраднатите от Костов пари, да си удържат комисионата.

„Правителствата от Иван Костов допреди сегашното са виновни за разграбването на държавата. Управлението на Костов беше най-престъпното през последните 20 години”, заяви още Сидеров. Всички факти за „престъпленията” той ще изложи в Черна книга.

Лидерът на „Атака” връчи партийните книжки на новоприетите членове, сред които и Димитър Топалов, вече бивш областен координатор на ДСБ.

„Вероятно, когато човек остарява, помъдрява”, така Топалов аргументира поредния си прескок в нова партия.

Волен Сидеров не допусна в залата на пресконференцията екипа на телевизия СКАТ. В отговор на въпрос той подчерта, че „некоректни и необективни медии нямат място на пресконференцията”.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати