29 Март 2024 г. Петък

Георги Гергов: Не мисля, че Цветан Василев ще проговори

2014-07-17 17:58:39

Не мисля, че Цветан Василев ще проговори. Ако това се случи, ще се случи смяна на политическото статукво. Това коментира в ефира на bTV областният лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов. Шефът на пловдивския панаир призна, че познава "Цецо" от много години и не вярва, че той е толкова голяма маскара, за колкото го изкарват. Имало и други виновни.

Според Гергов няма нищо случайно около случилото се в КТБ. Най-малкото защото и предишните и сегашните управляващи създавали пирамида. От думите му обаче не успя да стане ясно какво е състоянието на вложенията в спорната банка - той първо заяви, че те вече са ограбени, а после обясни,  че трябва да се вземат мерки, иначе "обикновените хорица" ще изгорят.

"Станишев и ние“ сме против да се пише закон за КТБ, с който да се излеят 3 млрд. лв. в пясъка, похвали се още лидерът на пловдивското БСП. Той коментира още, че не е съгласен да се пипа бюджета сега, а трябва да се изчака няколко месеца, за да се види как ще се развият нещата.

Георги Гергов - лидер на БСП?

Областният лидер на пловдивското БСП увери, че след като е издигнат, ще се яви на изборите за нов лидер на лявата партия. Той добави, че е по-добре България да се управлява от успели хора, а не от неуспели такива.

Гергов обясни, че ако стане лидер на БСП, много неща се случат, без да уточнява какво има предвид. Той обаче уточни, че не е магьосник и нищо не може да се промени с щракване на пръсти.

Въпреки всичко - и малко критика за Станишев

"Въпреки че не му е ПР", шефът на Пловдивския панаир не спести адмирациите си за досегашния лидер на БСП Сергей Станишев. Според Гергов за 13 години той е извършил повече, отколкото повечето лидери на столетницата за цялата й история. Като пример беше дадено лидерството на Партията на европейските социалисти и несъгласието със специален закон за КТБ.

Според кандидата за лидера на БСП обаче Станишев е трябвало да изкара и тези избори. Най-малкото защото в момента левите влизат в една вътрешна надпревара, която ще доведе до разделение.

Въобще не трябва да се прави "това" с ДПС

Попитан за коалицията с ДПС, Гергов коментира, че въобще не трябваше да се прави "това" с партията на Лютви Местан. Най-малкото защото "с какъвто се събереш, такъв ставаш". На въпрос дали може да се случи коалиция с ГЕРБ, кандидът за нов "червен лидер" отговори "този път ще залагаме на България".

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати