23 Април 2024 г. Вторник

Бразилия и Холандия излизат в мача на разочарованите

2014-07-12 09:57:32

Луис Фелипе Сколари дава указания на своите футболисти в навечерието на мача за третото място 

Холандия и Бразилия са готови да си вземат довиждане със световното първенство по футбол в мач на честта, който ще реши кой да носи бронзовите медали. 

"Селесао" ще се опита да излекува болката от разочароващата загуба от Германия, докато "лалетата" ще търсят максимална печалба от един турнир, в който не бяха смятани сред големите фаворити.

Отборът на Луис Фелипе Сколари не успя да спечели титлата на домашна сцена, като събуди спомените от "Мараканазо" от 1950 г. Дори успя да надмине трагедията от преди 64 години. 

"Знам, че моята кариера завинаги ще бъде белязана с това ужасно поражение. Но ние имаме задължения. Ние трябва да се движим напред и да мислим за следващата цел. В събота ни очаква мач за третото място. Разбира се, не разчитахме на това, но е необходимо да защитим честта на националния отбор", заяви Сколари преди двубоя.

За негово щастие обаче капитанът Тиаго Силва ще се завърне в мача на разочарованите съперници и да въведе някакъв ред в защитата. Звездата на отбора Неймар, разбира се, няма да е наличен. Дани Алвеш обаче се очаква да се върне в стартовия състав.

Въпреки срива срещу Германия букмейкърите все още определят домакините за фаворит в този утешителен мач. Sportingbet дава коефициент 2.1 за победа, равенството се оценява на 3.2, а успехът на холандците на 3.6.
 
Старши треньорът на Холандия Луис ван Гаал бързо преразгледа възгледите си за значимостта на мача за третото място и реши, че иска отборът му да завърши първенството без загуба.

"До момента не сме загубили нито един мач на шампионата в редовното време и нашата задача е да се върнем у дома непобедени. Може и да не сме най-силният отбор на това световно първенство, но със сигурност сме трудни за побеждаване. Много се надявам в утрешния мач, който ще бъде последният ми начело на този отбор, играчите да ми подарят една победа", коментира Луис ван Гаал. 

"Каква е атмосферата в отбора? Ясно е, че не е най-добрата, след като отпаднахме от борбата за титлата. Мечтата ни умря и няма да се върне. Но ще направим всичко да вдигнем отбора и да му вдъхнем увереност. Както вече казах, дузпите са въпрос на късмет", каза специалистът.

Треньорът още не е наясно с титулярния състав и не е решил дали да пусне в игра капитана Робин ван Перси, който страда от контузия и преди мача с Аржентина тренира на индивидуален режим.

"Робин е контузен от два месеца, но свърши огромен обем работа, за да бъде във форма за това световно първенство. Още не съм мислил за състава. Първо ще анализираме отбора на Бразилия и след това ще определя състава. Искам да видя и как се чувстват момчетата на тренировка", каза Ван Гаал. 

Двата отбора имат девет срещи помежду си, като са си поделили по две победи, а останалите мачове са завършили наравно. 

Холандците до момента само веднъж са играли в спора за третото място - през 1998 г. губят от Хърватия. Бразилците са участвали в този мач три пъти - през 1938 г. побеждават Швеция, както и Италия през 1978 г., а през 1974-а губят от Полша.

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати