19 Април 2024 г. Петък

Над 90% от базите във Варна и курортите са пълни с туристи

2014-07-12 09:20:28
Още седмица по-евтино море по курортите край Варна, пише в днешния си брой вестник "Стандарт".

В Златни пясъци до 18 юли може да се намери нощувка със закуска за 32 лева, за 46 - и с вечеря, а за 52 - ол инклузив. Хотелите на първа линия в елитния курорт, които са висококатегорийни и пълни, са вече с пикови цени до 180-200 лева на човек на нощ. Средно 66 лева е пакетът "всичко в цената" в хотелите по периферията, които нямат чадъри и шезлонги на плажа.

Офертата със сянката на самия бряг вече скача на 90 лева във високия сезон. В курорта Св. Константин и Елена може все още до 14 юли да се намери почивка на по-тънки цени от 63 лева и 72 лева на човек ол инклузив. От 15 юли се увеличават на 78 и 87 лева съответно.

В пика има бази, които обявиха офертата "Ласт минит" с 10% намаление до 20 август. По-скоро при тях са допуснати слабости в договарянето и не дотам добър мениджмънт и сега са принудени да свалят раздути цени до нормалните, коментират туроператори край морето. Хотели предлагат пък само пакети в разгара на лятото от минимум 5 нощувки за 460 лева.

При увеличаване на нощувките на 7 и 10 например цената на човек пада на 73-85 лева. Престижната верига "Гранд хотел Варна" предлага суперофертата "No name" за 79 лева на човек на нощ до края на юли. Във високия сезон средно цените на 4- и 5- звездните хотели стават 70-75 евро на човек в двойна стая с изглед към морето.

Частните квартири в най-източните точки - Шабла и Каварна, са на цени от 12 до 15 лева за нощувка, като цената пада с по лев-два за по-голям брой нощувки.

В Балчик хотел предлага 7 на сто отстъпка при направена резервация до 17 юли. В момента до 28 юли в хотел "Бисер" в Белия град може да запазите почивка за 44 лв. на човек, като в цената има включени нощувка - пълен храноден и чадър и шезлонг на плажа или билет за Двореца.

Ако пък се предпочита нощувка само със закуска и вечеря, то цената е 39 лв. на ден и също има гарантирана сянка на плажа. До края на юли в комплекс "Бялата лагуна" ваканцията по формула ол инклузив е 52 лв. на човек, а в Албена предлагат отдих в хотелите в парковата зона на цена от 59 лв. на човек, както и възможност да се ползват 6 нощувки, като се платят 5.

Кризата свали цените в морските курорти. В пика на сезона в Слънчев бряг може да се почива само за 20 лева на човек на вечер. Цената е за непретенциозни хотели в западната зона. В 2-звездния "Елит" например студио за трима може да се наеме срещу 50 лева, а апартамент за 4-ма е 60 лева. Цените ще останат непроменени до 17 юли, след което се повишават. След седмица студиото там ще струва вече 60, а апартаментът - 90. Двойно по-скъпа излиза почивката в хотел 3 звезди. "Делфин" например предлага стая с две легла срещу 120 лева, а апартамент за четирима струва 180 лева на вечер.

В петзвездните комплекси цената варира между 150 и 200 лева на човек на ден за ол инклузив. В западната зона на Слънчев бряг, която е най-отдалечена от морето, могат да се наемат и частни апартаменти на символични цени от 15 лв. на легло.

В екзотичния къмпинг "Нестинарка" апартаментите на първа линия струват около стотачка на вечер, без включена храна. В тях могат да се настанят максимум петима души. Малките семейни хотели в Китен, Приморско и Царево предлагат ваканция срещу 50 лева на човек с включена закуска. В по-непретенциозните къщи за гости може да се отседне и срещу 30 лева.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Варна


Новини
Възстановен е палатковият лагер пред община Варна, съобщи bTV.Първоначално от полицията се опитаха да ги спрат, след което се отдръпнаха.След като в сряда той беше преместен в пешеходн ...
Новини
"Няма доказан случай на коронавирус във Варна към момента!" Така коментира в социалните мрежи кметът на Варна Иван Портних съмненията за заразени от новия вирус в крайморския град.По думит ...
Новини
Спешно събарят незаконни къщи във варненската ромска махала "Максуда". Събарянето е по разпореждане на кмета на Варна Иван Портних. Причината е свличане на земна маса, която е паднала върх ...
Новини
След поредица отлагания, „синята зона“ във Варна най-после ще заработи. Това ще стане официално утре - 11 юли, съобщиха на пресконференция в общината, предаде репортер на Moreto.net.В &b ...
Новини
Планини от боклуци и лоша миризма притесниха жителите на морската столица насред летния сезон. Вече пети ден боклуците в най-големия район във Варна се трупат и не се извозват, съобщи Нова тел ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати