26 Април 2024 г. Петък

Рашидов внесе анонимно писмо в прокуратурата за КТБ

2014-07-11 15:59:22
"../news/28554" title="изнасянето на пари от Корпоративна търговска банка"> изнасянето на пари от Корпоративна търговска банка.

По думите на депутата, който преди дни обяви, че има 2.5 млн. лева в банката, Цветан Василев е откраднал от нея 1,7 млрд. лв.

Именно с обявяването на факта, че лично е засегнат от случващото се в КТБ, Рашидов си обяснява и защо е получател на сигнала.
Анонимното писмо той е получил в пощенската си кутия тази нощ, а решението си да го внесе в прокуратурата съгласувал предварително с адвокатите си.

По-рано днес от БНБ обявиха, че чрез трето лице мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев е изтеглил в кеш близо 205 887 223 лева, като по-голямата част от сумата е била в евро. Това се е случило на 19 юни, ден преди в банката да влязат квестори.

Според написаното в сигнала, получен от депутата, Василев подготвял кражбата на парите в рамките на 27 дни, а те били изнасяни кешово и товарени на частен самолет.

Писмото е било подписано от няколко души единствено с инициали. Рашидов посочи, че е разпознал някои от тях като хора от Управителния съвет на КТБ.

Попитан защо самият той е вложил парите си в КТБ, Рашидов заяви, че се е интересувал коя банка дава най-добри условия и е търсил своя интерес.

От държавното обвинение впоследствие обявиха, че има двама задържани по сигнала на БНБ до прокуратурата, свързан с КТБ. Това са Орлин Русев, председател на УС и изпълнителен директор на КТБ, който  разпоредил да бъдат изнесени голям брой пари и Маргарита Петрова – главен касиер на банката. Има данни, че именно тя е изнесла милионите в чували и ги е предала на трети лица.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати