25 Април 2024 г. Четвъртък

Двама холандци отказали да бият първата дузпа

2014-07-10 08:25:16

Луис ван Гаал успокоява Яспер Силесен, който няма спасена дузпа в професионалната си кариера 

Треньорът на Холандия Луис ван Гаал е бил принуден да използва защитника Рон Влаар за изпълнител на първата дузпа срещу Аржентина. Той също така съжалява, че е използвал трите си смени и не е могъл да вкара в игра резервния вратар Тим Крул.

"Помолих други двама играчи да изпълнят първата дузпа преди да избера Влаар. Избрах него, защото беше най-добрият играч на терена и смятах, че е изпълнен със самочувствие"Но както се оказва, когато накараш някого насила не е лесно да се вкара. Всеки го знае", добави той.

Ван Гаал не назова имената на останалите играчи, които е имал предвид за първи изпълнители. Срещу Коста Рика с тази отговорност се нагърби капитанът Робин ван Перси, но той беше заменен в продълженията на двубоя срещу Аржентина.

Ариен Робен и Дирк Каут вкараха своите удари, но Влаар и Уесли Снайдер пропуснаха, с което подариха на аржентинците класирането на финала срещу Германия в неделя.

"Когато биеш дузпа, трябва да вкараш, а това не се случи. Не беше достатъчно добро изпълнението", каза Влаар.

"Няма никога да избягам от моята отговорност. Не бях нервен. Бях концентриран. Но трябваше да влезе, а не влезе. Тежко, но това е спортът. Боли, защото мечтата ни се изпари", добави защитникът.

Ван Гаал също съжали, че не е могъл да използва Крул на вратата, както при успешното изпълнение на дузпи срещу Коста Рика.

Яспер Силесен не е спасил нито една от 13-те дузпи, които са били изпълнени срещу него в професионалната му кариера, а активът му нарасна на 17 снощи.

В същото време Крул направи две блестящи спасявания срещу Коста Рика, когато се появи в последната минута на продълженията.

"Ако имах възможност да заменя Яспер, щях да го направя. Но вече бях използвал и трите смени, така че нямаше как", каза селекционерът.

"Смятах, че е редно да извадя Ван Перси, защото краката вече не го държаха. Имах усещането, че е Хунтелаар може да вкара", добави той.

Аржентинският вратар Серхио Ромеро спаси две от дузпите. Ван Гаал го познава добре, защото го привлече в АЗ (Алкмаар) през 2007 г., когато ръководеше този отбор.

"Дузпите винаги са въпрос на късмет. Разбира се, учил съм Ромеро как да ги спасява и от това боли. Най-ужасният сценарий е да загубиш с дузпи в един такъв равностоен мач", добави холандският треньор.

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати