26 Април 2024 г. Петък

Вратар прати Аржентина на финал!

2014-07-10 08:07:18

Аржентина ще играе на финала срещу Германия в Рио де Жанейро! „Гаучосите"алби селесте" се превърна Серхио Ромеро, който с 4 мача през сезона в Монако, успя да спаси ударите от бялата точка на Снайдер и Флаар и де факто прати тима си на финала.

Германия - Аржентина е повторение на финала от Мексико '86, когато спечелиха южноамериканците.

Двубоят предложи изключителна тактическа битка от 1-ата до 90-ата минута. Двамата селекционери явно бяха разучили детайлно играта на противника и отборите така и не успяха да се изненадат с нещо особено.

Истинските положение пред вратите де факто бяха само две по едно в полза на „лалетата" и „гаучосите".

През цялото редовно време обаче битката се водеше основно в средата на терена. Нападателите бяха отлично охранявани, като за Меси се грижеха Де Йонг и Вайналдум, а централните бранители на латиноамериканците държаха като в менгеме Ван Перси. Срещу Робен пък бяха пращани и по трима играчи, които като цяло успяха да го опазят.

Ван Перси получи една-единствена възможност в края на първата част, когато получи 40-метров пас от Мартинс Инди, но не успя да засече добре топката с глава и я прати в аут. В интерес на истината трябва да се отбележи, че подаването бе много трудно за отиграване.

Аржентина сякаш бе с една идея по-активният тим след почивката. В 57-ата Игуаин получи добро центриране в пеналта, но резервата Янмаат успя да му попречи да стреля добре с глава.

Ван Гаал извади лекувалия доскоро травма Де Йонг след час игра и пусна по-офанзивния Класи, но и това не раздвижи особено събитията на терена.

С напредването на двубоя обаче „лалетата" все пак успяха да вземат инициативата и дори можеха да вкарат решителен гол в последната минута.

Тогава Снайдер хитро продължи с пета към Робен един пас, крилото навлезе в наказателното поле, но в последния възможен миг Масчерано се хвърли в краката му и успя да я избие.

Така се наложи да се играят продължения, в които обаче картината не се промени особено. Инертният Ван Перси отстъпи мястото си на Хунтелаар, а още в края на 90-те минути Сабея пусна в Игра Агуеро и Паласио.

Робен пак пробва един от емблематичните си пробиви в 96-ата мин,когато мина между двама бранител на Аржентина, стигна до аута, но отново там Масчертано успя да пресече паса му към Хунтелаар.

Пред отсрещната врата също имаше напрежение в 105-ата мин,когато Паласио успя да центрира отлично в наказателното поле, но Агуеро се оказа твърде далеч от топката.

В 115-ата Паласио отново бе замесен в критичен момент. Той се озова  на отлична позиция срещу Силесен, но подаването бе много трудно, той се опита да го отиграе с глава, но не затрудни изобщо вратаря.

Минута по-късно Меси се измъкна покрилото и центрира, Родригес обаче стреля много лошо от воле и отново прати топката в ръкавиците на холандския страж.

В 120-ата минута пък Каут можеше да донесе успеха на „лалетата" след като получи пас отдясно от Янмаат, но шутът му бе блокиран.

Така съперникът на Германия трябваше да бъде определен след дузпи. При тях аржентинците вкараха четири пъти, а твърдата резерва в Монако Серхио Ромеро спаси ударите на Флаар и Снайер и прати отбора си на финал!

източник: topsport.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати