25 Април 2024 г. Четвъртък

Йоги Льов: Имахме ден, резултатът не е реален

2014-07-09 09:55:37

Снимка: Reuters


Германският селекционер Йоахим Льов се изказа доста дипломатично, след като неговите момчета се подиграха с бразилския национален отбор по футбол, унищожавайки го насред Бело Оризонте със срамното 7:1.

"Сега изпитваме силни емоции, страхотни чувства. Ние спечелихме и ще играем на финала. За нас беше важно да се справим със страстта в бразилската игра, реагирайки спокойно и с кураж, показвайки и собствените си силни страни. Те бяха шокирани след головете ни и мачът стана лесен за нас. Всички си свършиха задачите по страхотен начин, бяхме много концентрирани. Играхме добре в атака, комбинирахме великолепно. Сега трябва да внимаваме, за да останем концентрирани и за финала", заяви Льов.

Според него отборът трябва да остане смирен и да се подготви добре за мача в неделя, за да направят последната крачка към титлата.

"Наясно сме колко добър отбор е Бразилия. Това е голяма победа за нас, но не отразява разликата между двамата отбора. Това просто беше нашият ден", смята германският треньор.

Той допълни, че Мирослав Клозе е постигнал нещо велико. 

"Вече има най-много отбелязани голове в историята на световните първенства. Той наистина заслужава това. Играе на най-високо ниво и на тази възраст. Все още е опасен и вкарва голове. Сега единственият, който може да го бие е Мюлер, а това е чудесно за мен и за отбора", добави Льов.

"Мисля, че това е най-лошият ден в живота ми. Но животът продължава. Сега ще бъда запомнен като селекционерът, загубил с 1:7, но когато приех да водя отбора бях наясно с този риск", каза от своя страна Луиш Фелипе Сколари след мача.

"Моето послание към бразилския народ и феновете е, че ние направихме каквото можехме да сторим, дадохме най-доброто от себе си. Загубихме от страхотен отбор със страхотни способности. Онези шест минути промениха мача с четирите гола, които ни вкараха по изключителен начин. Не е нормално да допуснеш четири гола за шест минути, но може да се случи. Дори Германия не можеше да повярва какво се случва. Атмосферата в съблекалнята ни беше ужасна след мача. Но какво можеш да сториш... Трябва да променим някои неща преди мача в събота", допълни той.

Той поиска прошка за кошмара в Бело Оризонте и благодари на публиката, която е подкрепяла отбора и при пет гола разлика.

"Кой е отговорен за това? Аз. Този катастрофален резултат може да бъде поделен между цялата група, защото това е нещото, което искат моите футболисти. Но аз съм този, който избира тактиката и състава. Затова отговорността е моя. Повечето от тези играчи ще продължат да играят в силни отбори, отново ще носят фланелката на националния тим. Животът продължава, той не свършва с тази загуба. Не, не, не, контузията на Неймар няма нищо общо с резултата. Нека не търсим извинения. Германия наложи фантастичен ритъм на игра. Те вкараха голове, които решиха изхода на мача. Те използваха момента в онези шест минути. Неймар нямаше как да предотврати втория, третия, четвъртия и петия гол във вратата ни", добави Сколари.

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати