25 Април 2024 г. Четвъртък

Мачовете днес: Бразилия и Германия ще определят първия финалист

2014-07-08 10:11:13
Бразилия и Германия оправдаха предварителните очаквания и достигнаха до полуфиналите на световното първенство.

Домакините преминаха през ада, за да отстранят Чили с дузпи в осминафиналите, след което успяха да излъжат Колумбия с два гола от статични положения на централните си защитници. Бундестимът си навлече критики, след като отложи за продълженията развръзката в осминафинала с Алжир, но след това взе рутинна, макар и минимална победа с 1:0 срещу Франция.

Тази вечер в 23.00 часа Бразилия и Германия ще излязат на "Ещадио Минейрао" в опит да направят нова крачка към реализирането на мечтата за световна титла, която би била шеста за южноамериканския тим и четвърта за европейския.

До момента двата отбора имат по седем финала на световни първенства, така че победителят ще излезе еднолично начело в тази класация. 

Преди турнира домакините имаха предимство що се отнася до коефициентите на букмейкърите и прогнозите на специалистите. Сега обаче шансовете на двата отбора са напълно изравнени - както заради неубедителното представяне на бразилците, така и заради проблемите с контузени и наказани футболисти. 

"Селесао" няма да разчита на двамата си ключови играчи - капитанът Тиаго Силва е наказан заради натрупани жълти картони, а голмайсторът Неймар има контузия на гръбначен прешлен, която го вади от игра до края на шампионата. 

В бразилският щаб обаче се надяват тази тежка загуба да ги мотивира допълнително. "Нека да спечелим купата за Неймар." Отборът показва силата си в трудните моменти", заяви Силва.

"Неймар ще ни липсва. Най-доброто, което можем да направим, е да играем като отбор и да се надяваме, че който е на терена, ще се справи добре", добави полузащитникът Оскар.

В отсъствието на Неймар мястото му стартовия състав вероятно ще бъде заето от Вилиан, който също се оплакваше от травма след съботната тренировка. В центъра на отбраната до Давид Луис вместо Силва пък ще застане Данте, който е съотборник с по-голямата част от германските играчи в "Байерн". 

 


Логичното в тази ситуация би било Германия да има предимство заради проблемите на съперника, а и заради значително по-големия опит на своите играчи в мачове на подобни ниво. За бундестима това ще бъде пети пореден полуфинал на голямо първенство след европейските през 2008 и 2012 г. и световните през 2006 и 2010 г. 

Все пак отчитайки фактора домакинско предимство букмейкърите дават приблизително равни шансове на двата отбора. Bet365 оценява победа за един от двата тима в редовното време с коефициенти по 2.80, а равенството - с 3.20, докато залози за краен победител се приемат при коефициенти 1.85 за Германия и 1.95 за Бразилия. 

Всички играчи в състава на бундестима с изключение на Шкодран Мустафи ще бъдат на разположение на Йоахим Льов, включително полузащитниците Бастиан Швайнщайгер и Сами Кедира, които имаха оплаквания от мускулни проблеми. 

"Ще разработим добър план, с който да си противопоставим на Бразилия. Шансовете на двата отбора са равни и малките детайли ще решат кой ще продължи към финала. Аз съм оптимист, защото показахме, че сме стабилни психически и физически", коментира Льов в навечерието на мача. 

Въпреки че двата отбора имат най-много мачове в историята на световните първенства, те са се срещали само веднъж - във финала през 2002 г., когато с двата си гола Роналдо донесе петата световна титла на Бразилия. 

С победата срещу Колумбия "селесао" достигна полуфиналите за първи път от шампионата в Япония и Южна Корея, докато 

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати