26 Април 2024 г. Петък

Мерджанов: Всеки, който е отписал БСП, греши

2014-07-06 18:39:06

Атанас Мерджанов. Снимка: БТА


Председателят на „Коалиция за България“ Атанас Меджанов не допуска Сергей Станишев да стане еврокомисар.

Еврокомисарят е високопоставен чиновник, а Сергей Станишев е политик и за това време се проявявал политически, едва ли би го поблазнила идеята да бъде еврокомисар. Лично аз не допускам да той да стане еврокомисар, такива са били разговорите ни от последните дни“, коментира той пред Нова телевизия.

Според него кандидатурата за еврокомисар в сегашната ситуация трябва да бъде функция на разбирателство на главните политически сили.

„БСП ще има своята позиция тогава, когато бъдат обявени консултации при президента или при премиера“, заяви Мерджанов.

Той беше категоричен, че ГЕРБ блокира работата на парламента, което определи като „ удар под кръста“.  По думите му хората на Борисов се опитват да делегитимират най-важната институция в държавата.

Това, което смятам, че е необходимо да се направи във вторник, е отново да се съберем и да изпълним програмата, която беше приета предишната седмица. Има консенсус по нея, можем да я изпълним, можем да се договорим, смята Мерджанов.

Той не допуска и варианта да няма избори на пети октомври. По думите му оставката на Орешарски не я бави БСП, а "тя ще дойде съвсем закономерно".

Мерджанов беше категоричен, че всеки, който  е отписал БСП, греши. Той прогнозира солиден резултат за левицата на предстоящите предсрочни избори. Червеният депутат се обяви против анти-ДПС говоренето от свои съпартийци.

Всяка политика и крачка на изолационизъм само може да отслаби нашата позиция, заяви той по повод думи на зам.-председателя на НС Мая Манолова, че БСП два пъти е сгрешила с ДПС и трети път няма да има.

"Ние докарахме нещата дотук и ние трябва с вещина да се опитаме да ги оправим, с лице към бедните и прошка", каза още Мерджанов.

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати