20 Април 2024 г. Събота

Мачовете днес: Вдъхновената Франция срещу разколебаната Германия

2014-07-04 08:05:10

Преди началото на световното първенство Германия беше един от големите фаворити за титлата, а шансовете на Франция бяха оценени доста ниско.

Бундестимът съвсем очаквано достигна до четвъртфиналите, но понесе много сериозни критики за представянето си срещу Алжир в осминафиналите. Отборът на Йоахим Льов трябваше да мине през продължения, за да отстрани африканския тим, а според мнозина се наблюдава значителен спад в играта му в хода на турнира след категоричния успех срещу Поругалия на старта. 

В същото време "петлите" изненадаха приятно с резултатната си и много по-дисциплинираната игра под ръководството на Дидие Дешан и въпреки че също преминаха през труден двубой с Нигерия, успяха да спечелят с два гола в редовното време. 

Сега Франция и Германия си изправят един срещу друг в четвъртфиналите, а шансовете на двата отбора вече изглеждат доста по-изравнени, отколкото се очакваше преди турнира. 

"Преди началото на шампионата Германия беше сред фаворитите, а ние - не. В един мач може да се случи всичко. Ние не се страхуваме. Ще играем за себе си, за семействата си и за френския народ", заяви преди мача Дешан, който преди 16 години спечели титлата като играч. 

Сега французите са уверени, че могат да вземат реванш за тези поражения. "Ще отворим нова страница от това съперничество. Ще направим всичко по силите си, за да зарадваме Франция и да продължим напред в турнира", заяви Дешан, който демонстрира голямо самочувствие в дните преди срещата. 

В същото време в Германия фенове, журналисти и бивши играчи не спират да критикуват Йоахим Льов - за решението да залага на централни защитници в лявата и дясната част на отбраната, за стратегията му без типичен централен нападател, за налагането на Филип Лам в полузащитата и за промяната от по-директен стил към продължителното задържане на топката в стил "тики-така". 

Льов обаче не смята, че изборът на стратегията е бил големият проблем в мача с Алжир. "Световното първенство не е разходка в парка. В тези турнири винаги има подобни мачове, в които трябва да се бориш усилено, в които съперникът се защитава много твърдо и играе агресивно", заяви Льов.

Специалистът допълни, че се е оправдало предупреждението му за това колко опасен противник е Алжир. "Мондиалът има нужда от такива мачове. В някакъв момент трябва да очакваш двубой, който да отиде в продължения. На световно първенство не може винаги да се показва фантастичен футбол. Важното е да напуснеш терена като победител. Работим усърдно, знаем какво трябва да подобрим в играта си, а по време на самия турнир се разбира най-добре какво ти е необходимо. Все още не сме показали най-доброто от себе си", каза Льов.

Селекционерът на Германия отбеляза, че отборът му не е играл според възможностите си и отново критикува слабото представяне в завършващата фаза. 

"Преотстъпвахме топката твърде често, особено през първото полувреме, с което практически канехме Алжир да тръгне в контраатаки срещу нас. Бяхме по-добрият отбор след почивката. Създадохме достатъчно възможности да решим мача в редовното време. В крайна сметка това беше победа на волята ни, на нейната сила", смята Льов.

В Германия вече се заговори за уволнение на треньора при загуба срещу Франция, а другият обект на сериозни критики в Месут Йозил. "Подобни критики са ми непонятни. Понякога се публикуват някои прекалено прибързани и заядливи неща, които не са много коректни", заяви Льов. 

Проблемите за него се увеличиха в деня преди мача, когато стана ясно, че седем от футболистите му проявяват симптоми на грип. "Това може да се дължи на климатиците, на пътуванията, на температурните разлики. В момента ситуацията не е толкова тежка. Не искам да правя драми от това. Надяваме се положението да се подобри."

Двубоят между Германия и Франция започва в 23.00 часа на стадион "Маракана". Другият мач за деня противопоставя Бразилия и Колумбия от 19.00 часа на "Ещадио Кастелао".

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати