8 Май 2024 г. Сряда

Григор Димитров срещу Джокович за място на финала на Уимбълдън

2014-07-04 07:55:26
Когато Григор Димитров пристигна на тревните кортове в "Ол Ингланд клъб", основната му цел беше да играе за първи път в кариерата си във втората седмица на "Уимбълдън". Апетитът обаче идва с яденето и българският тенисист го показа с впечатляващата победа срещу Анди Мъри в четвъртфиналите. 

23-годишният Димитров детронира миналогодишния шампион по категоричен начин и сложи край на серията му от 17 поредни победи в "Ол Ингланд клъб", включващи и олимпийската титла в Лондон през 2012 г.

Българинът показва, че е устремен към титлата, но следващото му препятствие ще бъде още по-тежко - големият фаворит за титлата и поставен под номер 1 в турнира Новак Джокович.  

"Промених много неща на корта и извън него. Понякога се подлагах на голямо напрежение, без да е необходимо. Усещам, че вече имам качествата да се справя с жегата, дългите мачове и всичко свързано с физиката. Зная, че мога да издържа, и това ми носи спокойствие и увереност на корта", заяви Димитров преди мача. 

Двукратният шампион от Големия шлем при юношите показва много по-зряла игра, а след силните резултати натрупа и голямо самочувствие. "Сега трябва да остана спокоен, защото имам да играя още два мача тук", заяви Димитров уверено, след като реализира последната точка в мача с Анди Мъри. 

Мнозина специалисти предричаха, че Григор Димитров ще се представи силно на "Уимбълдън", след като спечели титлата в "Куинс". Букмейкърите пък му отредиха пето място сред фаворитите, поставяйки го веднага след Голямата четворка. Според всички обаче след успеха срещу Мъри Димитров се е доказал като играч, с когото и най-големите шампиони вече трябва да се съобразяват.  

"Той се представя невероятно в последните шест месеца. Спечели титлата в "Куинс" и все още няма загуба на трева през тази година. Той е тенисистът, с когото трябва да се съобразяваме", коментира Джокович в навечерието на мача. 

Треньорът на Димитров Роджър Рашийд изтъкна големия опит на сръбския тенисист в мачове на подобно ниво, но е уверен, че неговият възпитаник има всички шансове за успех, ако покаже на какво е способен. 

"Григор ще излезе на корта, очаквайки да спечели мача. Аз също във всеки мач очаквам той да е победител, иначе няма никакъв смисъл да се занимаваме с тенис. Трябва да си настроен по този начин. Най-добрите тенисисти в света разсъждават така и очакват да спечелят във всеки мач", заяви Рашийд

"Това, което искам от него, е да излезе и да покаже играта си, да даде всичко от себе си на корта. Ако загуби - добре, но по време на мача не трябва да отстъпва и трябва да използва своите шансове. Полуфиналът ще е страхотно предизвикателство за Григор, но същото се отнася и за Новак, защото победата не му е в кърпа вързана", добави той. 

Джокович обаче продължава да бъде големият фаворит както в този мача, така и за спечелването на втора титла на "Уимбълдън", която ще го върне на първото място в световната ранглиста. Bet365 оценява шансовете на сърбина с коефициент 1.20, докато залози за успех на Димитров се приемат при коефициент 4.50. Двубоят им ще бъде предаван пряко по "Тв+" и "Нова телевизия". 
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати