29 Март 2024 г. Петък

Брилянтен Григор детронира Мъри

2014-07-02 21:43:53
Григор Димитров продължава да изумява с представянето си на "Уимбълдън" и да чупи рекорди на турнира. Той достигна до 1/2-финалите на надпреварата, след като детронира миналогодишния шампион Анди Мъри след 6:1, 7:6(5), 6:2. 

Това е и втората победа на нашето момче над британеца в общо петте мача между двамата. Мачът бе и първият им двубой на този турнир и изобщо на тревна настилка.

С достигането си до тази фаза на турнира хасковлията си гарантира 440 хиляди паунда от наградния фонд на турнира и 720 точки за световната ранглиста, които ще го изкачат до 9-ото място в нея. 

Това е и първото класиране на 1/2-финална фаза в турнири от "Големия шлем" за Григор.

Следващият противник на българина ще се определи от мача между Марин Чилич и Новак Джокович. 
 

Първият сет на мача започна колебливо за Григор при неговото подаване и нашето момче допусна противникът му да достигне до точка за пробив, но Мъри не успя да я оползотвори и прати бекхенда в мрежата, а след това Димитров си свърши работата и успя да си вземе подаването.
Мъри след това изравни геймовете на 1:1, но това бе и последният му гейм в сета, тъй като след поредица груби грешки на шотландеца и фантастичен тенис от страна на нашето момче, сетът отиде в полза на Гришата.
В четвъртия гейм Мъри допусна груби грешки и първо сбърка воле на мрежата,  а след това допусна и нова грешка, като по този начин Григор достигна до две точки за пробив. Нашето момче се възползва от ситуацията и с прекрасен форхенд притесни сериозно шотландеца, след което излезе на мрежата и реализира първия си брейкбол.
Пробивът бе затвърден на нула от българина и преднината му стана 4:1 гейма. Мъри допусна на своя сервис две непредизвикани грешки, а след това Григор го зашемети с много хубав завършващ удар и така нашето момче достигна до 0:40 и три точки за втори пробив. 
Хасковлията реализира още първата и стигна до момента да сервира за сета.  Григор спечели и най-важния си гейм, като по този начин спечели първия сет.
Вместо да коригира играта си, Мъри продължаваше да има проблеми при собствените си подавания. Все пак обаче той си взимаше геймовете и вторият сет започна равностойно.
Гришо поведе с пробив в седмия гейм, в който достигна до две точки да пробие подаването на съперника. С успешно воле британецът спаси първата, но след това след много груба грешка от бекхенд от страна на шампионът българинът поведе с пробив и 4:3 гейма аванс.
За съжаление на нашето момче пробивът бе върнат моментално. Гришо започна слабо подаването си, но въпреки това обърна от 0:30 на 40:30. Не само обаче, че не реализира геймбола, но и допусна три поредни точки за шотландеца, които дойдоха след негови грешки. Така пробивът бе върнат.
Мъри с кански мъки си взе подаването, затвърждавайки пробива, като по този начин поведе с 5:4 в резултата при геймовете във втория сет.
Макар първите подавания да не му влизаха, Григор успя да изравни геймовете на 5:5.
След два страхотни ретура и форхенд в мрежата от страна на Мъри нашето момче достигна до два точки за пробив с цената на скрити сетболи.
За съжаление на българина британецът намери първия си сервис и след четири поредни точки си взе подаването и поведе с 6:5. С прекрасен сервис гейм нашето момче изравни резултата в геймовете и прати сета в тайбрек.
В началото на тайбрека Гришо поведе с минипробив след груба грешка на Мъри, но той веднага бе върнат.
Двамата си взимаха следващите точки, но при 4:4 Гришо стигна до мнипоробив аванс, след като покани Мъри на мрежата и с прекрасен минаващ удар го размина.
Нашето момче с прекрасно воле достигна до два сетбола при 6:4 точки, след което отново с воле в близост до мрежата матира шотландеца и поведе с 2:0 сета аванс.

Третият сет започна равностойно и двамата си взимаха подаванията. При 3:2 гейма за Григор Мъри пропусна два геймбола, а след това при равенство 40:40 направи много груба грешка и прати топката в аут. След двойна грешка нашето момче достигна до пробив и поведе с 4:2 в резултата.

Българинът затвърди пробива за 5:2, а след това окончателно довърши противника си, след като го проби още веднъж, след като Мъри направи поредица от груби грешки.
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати