20 Април 2024 г. Събота

Цветанов: Бившият медиен магнат Делян Пеевски е „фалирал държавата"

2014-06-27 09:37:45

Бившият медиен магнат Делян Пеевски е „фалирал държавата", а случващото се с банките у нас в момента е „реалити шоу", каза в ефира на „Тази сутрин" ексвътрешният министър Цветан Цветанов, съобщи БиТиВи.

Той за пореден път подчерта, че се е виждал с депутата от ДПС само 7 пъти в централата на МВР, а справката за 40 подобни виждания била „стъкмистика". Той каза още, че се е виждал много повече пъти с други депутати и граждани.

Цветанов изтъкна, че тандемът „Делян Пеевски - Цветан Василев" не е имал влияние във вътрешното министерство, а при втори управленски мандат на ГЕРБ държавните пари в Корпоративна търговска банка щели да намалеят още повече.

Като пример за независимостта на Цветановото МВР, зам.-председателят на ГЕРБ даде В един етап, в който видяха, че МВР не може да бъде използвано, прокуратурата прехвърли всичко на ДАНС".

Там случаят бил поет от сегашния шеф на родното ФБР Владимир Писанчев. Според Цветан Цветанов, това било „осребряване на поети ангажименти в предишното управление от определени хора". „Делян Пеевски си назначи Цветлин Йовчев, Делян Пеевски си назначи Владимир Писанчев", каза бившият вицепремиер.

Промените в Закона за МВР са премахнали конкурсното начало и в момента в системата се назначавали политически зависими хора. Към момента много разследвания били вкарани в задънена улица, коментира бившият вицепремиер.

По отношение на условната 4-годишна присъда заради отказано подслушване на търновски антимафиот Цветанов подчерта, че е жертва на политически процес.

По думите му два дни след произнасянето на съда на първа инстанция, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов организирал интервю с бившия специален съветник на Министерството на правосъдието на Бавария д-р Хелмут Палдер. Интервюто било взето от журналиста от в. „Труд" Анна Заркова.

„Понеже отговорите са изключително професионални, изключително тревожни за България, за българската прокуратура и за това, което се прави като политически процес към мен, това не е излязло", обясни Цветанов.

Бившият силов министър бе категоричен, че не са възможни договорки за каквото и да е управление в рамките на 42 Народно събрание. По думите му невъзможността управляващите сами да освободят Сергей Станишев от депутатските му правомощия е доказателство за това, че парламентът не може да работи.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати