Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Юни 18
Начало arrow Политика arrow Цветанов: Продължаваме агресивно да натискаме престъпността

Цветанов: Продължаваме агресивно да натискаме престъпността

  Print E-mail
2010-09-05 16:10:36
източник: dnes.bg

В предстоящите месеци трябва да запазим системния агресивен подход срещу организираната престъпност, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

МВР и прокуратурата ще наблегнат на конвенционалната и финансовата престъпност, а един от акцентите ще е да се спре източването на бюджета, обясни министърът пред БНР.

На среща с главния прокурор Борис Велчев, която предстои, ще бъдат набелязани адекватни мерки, с които да се отговори на очакванията на обществото.

Една от тях е изграждане на съвременна „Криминална полиция”.

Смятам, че със звената, които ще бъдат разкрити в „Криминална полиция”, ще можем да станем много по-адекватни и по-ефективни, уточни Цветанов.

В момента имало около 270-280 лидери на престъпни групи, но това било променлива величина, защото някои от тях „се неутрализират своевременно”.

За пример министърът даде разкриването на „Наглите” – след тази операция нямало нито едно отвличане с подобен почерк. Това дало възможност да се надгражда върху този успех.

От своя страна главният прокурор Борис Велчев коментира, че очаква на срещата с ръководството на МВР да бъдат откроени стратегическите приоритети в съвместната им работа.

„Стараем се да работим в едно темпо с МВР, но когато се работи много, възниква понякога напрежение и има грешки. Ние нямаме практика да правим тези противоречия публично достояние, защото това не е полезно за никой”, уточни главният прокурор.

Велчев допуска, че понякога прокурорите забавят работата на полицията, но това не било умишлено. 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Само след два дни ще гласуваме, за да изпратим своите представители в Европейския парламент, които ще защитават нашите интереси в голямото европейско семейство в следващите пет ...
  Новини Пълна проверка на 746 къщи за гости, които са построени с евросредства започват МВР, НАП и ДФЗ, обявиха МВР шефът Младен Маринов и министърът на земеделието Румен Порожанов. "От 2015 г. до ...
  Новини Изключително висока е цената в обществената поръчка за наем на машините за изборите. Това мнение изрази пред БНР бившият депутат адвокат Петър Славов. Той посочи, че наемът за една машина ...
  Новини Еврокомисарят по цифрова икономика и общество и водачът на листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент Мария Габриел прогнозира победа за нейната партия на ...
  Новини След петчасова среща турският вицепрезидент Фуат Октай и българският премиер Бойко Борисов не стигнаха до съгласие по скандала с думите на външния министър на Турция Мевлют ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?