20 Април 2024 г. Събота

До 24 мача наказание за Луис Суарес

2014-06-25 11:42:37
ФИФА официално обяви, че започва разследване на инцидента, при който Луис Суарес ухапа Джорджо Килини във вчерашния мач между Уругвай и Италия.

"ФИФА може да потвърди, че бяха започнати дисциплинарни действия срещу футболиста Луис Суарес от Уругвай, след видимо нарушаване на глава 48 и/или глава 57 от дисциплинарния код на ФИФА по време на мача между Уругвай и Италия, игран на 24 юни 2014 година", се казва в изявлението.

"Играчът и/или уругвайската федерация са поканени да представят техните позиции и всяко документално свидетелство, което счетат за актуално до 25 юни, 17.00 часа местно време".

Очаква се Суарес да бъде наказан от ФИФА, като все още не се знае колко сурова ще бъде санкцията. От една страна това е трети подобен случай, в който Суарес ухапва съперник. От друга обаче предишните два случая не бяха с националния отбор и не се знае, дали ще бъдат взети предвид от ФИФА.

Максималното наказание, което може да отнесе Суарес по въпросните точки е 24 мача или 2 години - който период е по-дълъг. Най-дългото наказание в историята на ФИФА досега обаче е 8 мача. То бе дадено на Мауро Тасоти, когато през 1994 година италианецът счупи носа на Луис Енрике.

Интересно е да се види и дали наказанието ще важи само за мачовете на националния отбор или ще бъде и на клубно равнище. Вестник Мирър твърди, че ФИФА има правомощията да налага наказанията си и до клубно ниво, което определено ще се отрази много по-сериозно на бъдещето на Суарес.

Според същото издание шефовете на "Мърсисайдци" ще проведат спешна кризисна среща с мениджъра Брендън Роджърс чрез видео-конференция. На нея ще се обсъди ситуацията след поредната изцепка на Суарес и каква да бъде реакцията на Ливърпул.

След предишния инцидент клубът подкрепи играча си, а след това категорично отказа да го продаде на Арсенал. Не се знае дали сега търпението на шефовете няма да се изчерпа и те да решат да продадат Суарес на Барселона или Реал Мадрид.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати