27 Април 2024 г. Събота

Борисов с нов план - иска избори в средата на септември

2014-06-25 11:20:04
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще отиде в петък на политическите консултации между парламентарно представените партии и ще поиска предсрочните избори да са в средата на септември. Това призна самият той в парламента.

Миналата седмица лидерът на ГЕРБ твърдеше, че няма да отиде на консултациите, защото не вярва на БСП и ДПС, които по думите му са се подиграли с него и самите те са скъсали споразумението, прието при президента за плавен преход към политическа стабилизация.

Освен това Борисов до днес беше съгласен и вотът да е на дата в периода между 28 септември и 12 октомври, нещо което също беше договорено при държавния глава.

"Има промяна в плана ми за дата на изборите. Вместо държавата да катастрофира плавно, катастрофата се превърна в бедствие. Вчера, докато слушах този псевдопремиер Орешарски, ми се изправя косата за всяка седмица какво още могат да направят. Ще отида в петък, защото считам, че средата на септември могат да се проведат избори, тази агония трябва да спре“, обясни днес лидерът на опозицията.

Според него средата на септември е разумен срок, защото хората ще са се прибрали от почивка и трябва да си готвят децата за първия учебен ден.

"Тази агония, този един месец, трябва да се спести на държавата, иначе могат да съборят още една банка и катастрофата да стане непоправима, тя и сега е непоправима", допълни той.

"Борисов се инати, Борисов проваля”. Знам им вече опорните точки какво ще напишат и какво ще кажат. Ще отида, за да предложа тази дата. Този парламент няма как да работи повече, няма и какво да решава. Това, което им беше важно -  да си сложат техните хора, те си го решиха. В това не виждам какво може да се консултира", коментира още Бойко Борисов.

Той отново обвини управляващите, че са довели до катастрофа държавата и последната една година е нулева за страната.

"Ние банкрутирахме държавата“. За да не пострадат хората, трябва да дойде МВФ, нещо от което съм се пазил като от дявол, защото дойде ли фондът, това означава, че държавата не е държава“, нападна Борисов.

"На един мъртвец, каквато е държавата в момента, има едно златно зъбче - “Козлодуй“, искат да му извадят и златното зъбче, на трупа искат да му вземат и златното зъбче, за да е изцяло труп, наказателно преследване трябва за тези хора, защото това са щети, които са непоправими", заяви лидерът на ГЕРБ.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати