29 Март 2024 г. Петък

Мачовете днес: Еквадор излиза срещу Франция за пълен успех на Южна Америка

2014-06-25 08:36:56

Еквадор ще преследва класиране за осминафиналите на световното първенство и допълване на 100-процентовия успех в предварителните групи на отборите от Южна Америка.

Съставът на Рейналдо Руеда има тежката задача да вземе три точки от безкомпромисния до момента фаворит Франция, докато конкурентът му за второто място в група E Швейцария играе с аутсайдера Хондурас.

Наставникът на Еквадор не скри, че това внася допълнително напрежение в неговия отбор. "Настъпи решителният момент за нас. Не искаме да изоставаме от останалите страни в региона, а също като тях да привлечем внимание върху тима и играчите си. Това е важен мач за всички нас и ще се преборим за мястото си срещу един световен шампион", обясни Руеда.

Франция е лидер в групата с 6 точки и аванс от цели 6 попадения в головата разлика, с което футболистите на Дидие Дешан могат да се чувстват сигурни осминафиналисти като водачи в групата. Еквадор дели второто място с Швейцария с по 3 точки и предимство от два гола, които обаче може да са без значение, ако не постигне успех над "петлите".

"В елитния футбол е трудно да се види отбор като Франция, който е толкова впечатляващ до момента. Те имат отлични изпълнители във всяка точка на терена и се движат много бързо. За да ги спрем, ние се нуждаем от агресия в играта си и от интелект във важните моменти от срещата. Надяваме се също така да имаме ден и резултатът, който ни трябва да бъде постигнат Искаме да впечатлим, искаме да почукаме на вратата на големите отбори", добави Руеда.


В същото време селекционерът на Франция Дидие Дешан поиска отборът му да не намалява оборотите след зрелищното начало с осем гола в първите си два мача. Равенство ще бъде достатъчно на "петлите" да вземат първото място в групата и да избегнат очаквания съперник Аржентина в осминафиналите, но наставникът държи да получи пълния размер точки от предстоящия мач на "Маракана".

Дешан се отнесе с уважение към съперника и отказа да отговори на въпрос дали ще има нова голова фиеста от Франция. "Еквадор също има шанс да се класира напред, затова няма как да дам прогноза колко гола бихме могли да вкараме, дори и да се справяме добре в атака. Въобще не мисля, че ще ни е лесно. Приемаме мача много сериозно", обясни специалистът.

"Те играят в система 4-4-2. Антонио Валенсия е много бърз, Джеферсон Монтеро води топката много добре отляво и може да придаде скорост на играта. Енер Валенсия си партнира отлично с Фелипе Кайседо", обясни Дешан.

Двата последни мача от група E започват в 23.00 часа, а преди това от 19.00 часа ще бъде решен окончателно спора в най-безрезултатната група F. Там Аржентина ще защитава първото си място срещу Нигерия, като дори равенство ще е достатъчно на африканците да се класират за осминафиналите.

В същото време Иран ще се надява на резултатна победа на "гаучосите", докато се бори за задължителен успех срещу вече отпадналия тим на Босна и Херцеговина.

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати