18 Април 2024 г. Четвъртък

Мачовете днес: Италия срещу Уругвай - елиминация в аванс

2014-06-24 08:08:07

Коста Рика вече си осигури участие в осминафиналите на световното първенство и остави два от най-добрите отбора в света да спорят за другото свободно място от група D.

Италия и Уругвай ще се изправят един срещу друг тази вечер от 19.00 часа българско време в двубой, който ще има стойността на пряка елиминация.

Съперниците, които вече елиминираха Англия, имат по 3 точки в актива си от мачовете с "трите лъва", но италианците са с предимство от едно попадение в головата разлика и дори равен ще ги класира напред.

Селекционерът на четирикратните световни шампиони Чезаре Прандели вече определи предстоящата среща като "най-важната" в неговата треньорска кариера.

"Не мога да го сравня с абсолютно никой друг. Ако искаме да стигнем до положителен резултат, трябва да подходим към този мач с манталитета на победители. Не бива изобщо да мислим за равенство. Този мач е решителен и за двата отбора, така че ще трябва да запазим позитивното си мислене", каза специалистът.

Той отчете атакуващата мощ на Уругвай в лицето на Луис Суарес и Единсон Кавани, но е категоричен, че разполага с равностойни изпълнители в предни позиции.

"Двамата са от най-силните нападатели на мондиала, но и ние имаме такива. Чиро Имобиле е модерен нападател с чудесен нюх към гола. Той знае как да играе дълбоко в половината на съперника и как да намира пространство между линиите на отбрана и полузащитата. В днешно време ако искаш да бъдеш шампион, тогава ти трябват всички тези характеристики. Ако ти липсва дори една, това те прави незавършен футболист", смята Прандели.


Според медиите в Италия, селекционерът ще заложи на формация 3-5-2 за мача в Натал. Наставникът отказа да разкрие тактическите си замисли. "Не съм казвал, че Имобиле и Марио Балотели не могат да играят заедно. Но ако трябва да започнем с двама нападатели, тогава трябва да сменим и схемата. Имам някои идеи, но предпочитам да оставя съперника да гадае", допълни Прандели.

Лошите новини за "скуадра адзура" за свързани основно с отличната форма на Луис Суарес. Нападателят се завърна по впечатляващ начин след операцията на менискус и с две попадение изкова самостоятелно победата над Англия.

"Чувствам се добре и смятам, че съм в перфектна форма. Ако коляното ме болеше, вече щях да съм уведомил треньора ни. Но аз наистина се чувствам добре", каза 27-годишният нападател.

Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес е уверен, че ще може да разчита на своята звезда в решителния двубоя. "Луис е много важен за нас. Той знае какво да прави в последните 20 минути, а това не се губи от операция на менискуса. Луис е добра опция за нас, дори да не е 100% готов за игра. Самото му присъствие ще бъде огромен тласък за отбора", обясни Табарес.

В другата среща от групата Коста Рика ще се бори да затвърди първото си място срещу Англия, която вече отпадна и селекционерът Рой Ходжсън ще даде шанс на най-младите си играчи. Тимът от Централна Америка е с 6 точки и три гола аванс пред Италия и четири спрямо Уругвай, което до голяма степен му подсигурява лидерската позиция. Началният час на срещата също е 19.00.

Програмата за вторник включва и последните мачове от група C. Осигурилият си място на осминафиналите състав на Колумбия е начело с 6 точки и среща Япония, която е с една и ще преследва задължителна победа. Азиатците ще се надяват Гърция (1 т.) да вкара първия си гол на мондиала и да постигне успех срещу Кот д‘Ивоар (3 т.).

Африканците все пак са фаворити за второто място, като равенство с Гърция и очаквана победа за Колумбия ще им бъдат достатъчни да го заемат окончателно. И двата мача започват в 23.00 часа.

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати