19 Април 2024 г. Петък

Португалия реши да умре трудно

2014-06-23 07:59:08


В състава на Португалия Пауло Бенто бе направил цели четири промени. На вратата Бето бе започнал вместо Руи Патрисио, а в защита Андре Алмейда и Рикардо Коща бяха вместо Пепе и Фабио Коентрао. В нападение пък партньор на Роналдо бе Елдер Пощига.


Португалия започна по-активно мача, а звездата на тима Кристиано Роналдо даде индикации, че се намира във форма, като направи серия от зрелищни финтове по крилото, с което предизвика възторжените възгласи на публиката, която определено бе на страната на Португалия.


В 5-та минута Селесао откри резултата след нелепа грешка на САЩ. Рутинно центриране в пеналта бе изчистено безобразно от защитника на Стоук Сити Джеф Камерън и стигна до непокрития на втората греда Луиш Нани. Той замахна и залъга Тим Хауърд, след което вкара под гредата.


След гола обаче вместо Португалия да се вдъхнови и да удвои усилията си, САЩ взе инициативата и стана по-активният отбор.


Първо Фабиан Джонсън бе изведен по крилото и финтира защитник, но от малък ъгъл не можа да прокара топката покрай защитник. След това Клинт Демпси стреля опасно от пряк свободен удар малко над напречната греда.
Четвърт час след началото Португалия получи поредната неприятна контузия и нападателят Елдер Пощига трябваше да бъде заменен принудително от   Едер.
САЩ продължи да е по-активен и Демпси пробва още два удара - първият от малък ъгъл бе спасен, а вторият бе доста неточен. Майкъл Брадли също пробва мерника си от дистанция и топката мина малко над напречната греда.


Фабиан Джонсън също често се включваше в атака по дясното крило и пробва много силен удар от 25 метра, който профуча застрашително покрай страничната греда.
Позагубилият се Роналдо също нанесе силен удар от разстояние, но без да затрудни вратаря. Все пак към края на полувремето Португалия се активизира леко. След една контраатака Роналдо обърна добре пред наказателното поле за Нани и той нанесе опасен удар, но Хауърд внимаваше и спаси.


В 45-та минута обаче вратарят на САЩ действа неуверено и удар на Нани извън пеналта го преодоля, но топката се удари в страничната греда. Рикоширалата топка стигна до Едер, който направи опасна добавка, но този път Хауърд направи решително спасяване в корнер.


След почивката американците отново вдигнаха оборотите, макар първо Едер да отправи зрелищен удар от въздуха над вратата. В 55-та минута обаче като по чудо не падна гол за САЩ. Фабиан Джонсън направи страхотен пробив в наказателното поле и показа скорост, за да изпревари Бето за топката до аутлинията. След това поднесе назад и Майкъл Брадли засече към опразнената мрежа, но Рикардо Коща изби от голлинията


 В 63-та минута обаче САЩ заслужено изравни. Центриране от корнер не бе изчистено добре и попадна в Джърмейн Джоунс пред наказателното поле. Той подмина Нани и нанесе страхотен удар, който преодоля Бето и влетя до далечната греда.
Три минути по-късно Раул Мейрелеш имаше възможност, след като центриране на Нани бе избито от Тим Хауърд право към него, но след това ударът му от десетина метра бе спасен чудесно от вратаря. 

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати