27 Април 2024 г. Събота

Мачовете днес: САЩ ще се доказват срещу Роналдо и компания

2014-06-22 12:39:42

Кристиано Роналдо ще е на линия за мача на спасението срещу САЩ

 

 

 

 

САЩ искат да бъдат приемани по-сериозно от футболния свят и двубоят с Португалия тази нощ им предлага тази възможност с директно класиране на осминафиналите на мондиала.

Селекционерът на американците Юрген Клинсман бе категоричен, че отборът му ще направи всичко възможно да победи иберийците и няма да се уплаши от Кристиано Роналдо.

"Изпитваме голямо уважение към него и съотборниците му, които играят в големи клубове и Шампионската лига. Но това е моментът да докажем себе си, да се засилим напред и да надиграем тези момчета. Искаме да поставим Кристиано на мястото му", каза Клинсман.

САЩ имат 3 точки в актива си и са втори в група G, на една зад Германия. Неговият състав може да се възползва от световното първенство. Пътят за това е победа тази нощ, която ще изхвърли "мореплавателите" от турнира.

"Резултатът в този мач потвърждава, че това е една много трудна група. Това също така е огромна възможност за нас и ще се борим за нея. Има причина това да е "групата на смъртта", защото и ние сме в нея"Всеки знае силните качествата на Португалия. Това е един от най-добрите отбори в света. Всички наши играчи трябва да дадат максимума на възможностите си", допълни германският треньор.


В същото време селекционерът на Португалия Пауло Бенто потвърди, че Роналдо ще бъде възстановен от контузията в коляното и ще играе срещу Щатите. Той настоя, че като треньор е отговорен да измъкне тима от настоящите проблеми, а не Роналдо.

"Казах му, че никога не бих поставил на раменете му отговорността за решаване на проблемите на отбора. Това е моя отговорност. Не мисля, че той е под натиск повече сега, отколкото в други случаи", коментира португалският селекционер.

Бенто обясни, че Бруно Алвеш е под въпрос за мача и ако не премине късния фитнес тест тест неговото място ще бъде заето от Луиш Нето. Португалия е без четирима футболисти за срещата. Пепе е наказан заради червения картон срещу Германия, а Фабио Коентрао, Уго Алмейда и Руи Патрисио са контузени.

"Или ще спечелим или ще започнем да опаковаме куфарите си. Това е сценарият пред нас. Ако завършим наравно, практически си заминаваме", допълни Бенто. Двубоят между Португалия и САЩ е в понеделник от 1.00 часа българско време.

Мачовете в неделя ще противопоставят отборите от група H. В 19.00 часа Белгия ще се изправи срещу Русия на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро, а в 22.00 часа Южна Корея ще срещне Алжир в Порто Алегре.

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати