20 Април 2024 г. Събота

Водният ад във Варна взе 11 жертви

2014-06-21 08:14:43

Спасителната операция в Албена. Снимка: БТА


Още една жертва е намерена във Варна, в канала на квартал „Аспарухово“. Сигнал за забелязано женско тяло във водите на канала в квартал "Аспарухово" е подаден около 18.30 часа днес, съобщиха от полицията.

Спасителни екипи са се отзовали на мястото. Тялото е било извадено на брега и се извършват процесуално-следствени действия за идентифициране на жената.

Жертвите след потопа във Варна вече са 11, сред които и две деца, след като приливна вълна, спуснала се от гористата местност над кв. „Аспарухово”, заля част от квартала, разруши и изрови улици, събори жилищни постройки.

По потвърдена информация един е загинал в област Добрич, макар че неофициално се съобщава за още две жертви.
Тежка остава обстановката в областите Варна, Добрич и Велико Търново след проливните дъждове.

По последна информация вече напълно е възстановено движението по републиканските пътища в областите Варна и Добрич, отпадат ограниченията за движение по пътя "Албена" - Кранево - Златни пясъци и пътя Оброчище - граница област Варна, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Електрозахранването на част от град Добрич и региона е преустановено с цел осигуряване на обществената безопасност и предотвратяване на животозастрашаващи ситуации, съобщиха от Енерго-Про. Множество трафопостове са под водата и захранването им се изключва с цел осигуряване на безопасността.

Към 20 часа обстановката в града остава непроменена и водата продължава да поддържа високо ниво. Благодарение на активната работа на екипите на Енерго-Про броят на засегнатите клиенти е намален от 6 000 на около 3500.

Към настоящия момент е напълно невъзможно възстановяването на захранването при наличие на вода в съоръженията, тъй като това създава опасност за живота на хората в района, съобщават от дружеството. 
 
Освен части на град Добрич без електрозахранване е и с. Батово, където има паднал стоманорешетъчен стълб. Теренът е непроходим и не е възможно влизането на техника, с която да се подмени стълба.

Електрозахранването на помпена станция Батово не е засегнато и тя продължава да работи.

Междувременно стана ясно, че 1200 туристи в Албена са били евакуирани от хотели, намиращи се в близост до резерват Балтата заради проливните дъждове и придошлата вода от река Батовска, съобщиха от курортен комплекс „Албена”.

Гостите са настанени в други хотели в курортния комплекс, които не са засегнати от тежката метеорологична обстановка през последните 24 часа.

Най-засегнат от проливните дъждове е хотел „Гергана”. Водата отнесе част от фоайето на рецепцията.

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати