25 Април 2024 г. Четвъртък

Климатично оръжие срещу Русия или заплаха за целия свят

2014-06-20 18:13:01
Метеорологично и геофизическо оръжие са използвани, за да предизвикат аномалните горещини в Русия това лято, смятат учени., цитирани от световните медии.

Вече съществува такова оръжие според Мишел Чусадовски - професор по икономика в Отавския университет (Канада), изучавал официалните документи на военните ведомости в програмата на HAARP (High-frequency Active Auroral Research Programme).

Това становище е подтвърдено и от представители на BBC.

Чусадовски смята, че щом такава технология съществува, тя не може да се използва за мирни цели. Той също така добавя, че това е оръжие за масово поражение и че особеността на такъв тип оръжия се крие във факта, че жертвата няма как да се досети, че то се използва срещу нея.

Аномалните горещини в Русия се застояха повече от месец, като нямаше никакви дъждове в централните части. Пожарите, които започнаха в средата на юли превърнаха страната в невъзможно за живеене място - от всякъде миришеше на крематориум, на изгоряла плът. Хората буквално се задушаваха, други сами се евакуираха с децата си, трети изгаряха под покривите на селските си къщи.

Николай Левашов - руски учен, академик, автор на фундаментални изследвания в областта на мирозданието, говори също за HAARP - наземна станция в Аляска с мощни антени, които могат да създадат мощни излъчвания, водещи до промяна в климата.

Според него не са случайни аномалните горещини и пожарите в Русия. Той смята, че е използвано не само метеорологично оръжие, но и геофизично.

Климатично оръжие се е разработвало както в Съветския съюз, така и в САЩ, казва Левашов. След разпада на СССР учените, които са го разработвали, са примамени на американска страна.

Метеорологичното оръжие работи на доста лесен принцип, обяснява ученият.

Наземните станции като HAARP изпращат мощни излъчвания към спътници, които се движат със скоростта на Земята, т.е. те сякаш не се движат, а са увиснали над една точка над земната повърхност.

На тези спътници са разположени приемо-предавателни антени, на които не е необходима голяма мощност, понеже те я получават от Земята, от тези станции, разположени на Аляска, в Норвегия и Гренландия.

Спътниците се координират в зависимост от това към коя точка от Земята трябва да се изпрати излъчването от наземните станции, за да се създаде въздействие върху озоновия слой и той да се пробие, посредством йонизация.

Тя се предизвиква от факта, че спътниците си взаимодействат, лъченията се наслагват. В този момент повърхностния слой на Земята не е защитен и през тази дупка започват да прониква космическо лъчение и ултравиолетови лъчи.

Там, където се направи такава дупка, започват масови горещини.

При геофизичното оръжие пък се използва принципа на увеличаване на топлопроводността на земната кора. При това въздействие магмата значително повече разгрява както долните, така и горните слоеве на земната повърхност.

Дори да се премахне въздействието на геофизичното оръжие, земята изстива доста бавно.

По този начин двойното въздействие предизвика своеобразна клопка за антициклона.

Именно това смята, че се е случило в Русия това лято академик Левашов - облъчване отгоре и загряване отдолу, което е довело до аномалните температури.

Самият кораб може да променя траекторията и орбитата си. Учени смятат, че е възможно да е ретранслатор на HAARP и също да е част от климатичните промени, настъпили в Русия през лятото на 2010 г. Дори подозират, че е причинител на пожарите.

Самите пожари възникват около стратегически обекти като бази, в които се съхраняват боеприпаси.

Според Левашов това не е случайност, а скрито нападение. Неговата теза относно пожарите достига и до заключенията, че те са били създадени с цел да се унищожат посевите на страната, за да се подпише документ за закупуване на ГМО-продукция от САЩ.

След 20 юли пък се наблюдава понижаване на температурите в Европа. В следствие на това атмосферния фронт се насочва към Русия.

Левашов смята, че в този момент, над въздушното пространство на Западна Европа са били разпръснати съответните ингредиенти, предизвикващи проливни дъждове в Полша, Чехия, Германия и други страни, които взеха хиляди жертви от мирното население.

Не е ли климатичното оръжие заплаха и за Европа?! В Русия умират от жега буквално, а в Европа ни давят.

източник: 24chasa.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати