20 Април 2024 г. Събота

Мачовете днес: Англия и Уругвай ще спорят кой да съхрани шансовете си

2014-06-19 08:01:23
Англия и Уругвай ще се изправят един срещу друг в най-интересния двубой от програмата на световното първенство за деня. Мачът започва в 22.00 часа българско време.

Двата състава влизат в пряк спор за това кой да съхрани възможностите си за излизане от групата. Англичаните играха добре, но загубиха с 1:2 от Италия в първия си мач. Уругвайците направиха грешна стъпка срещу наглед най-слабия отбор в групата - Коста Рика (1:3) - и сега ще трябва да се борят с всички сили срещу фаворитите Англия и Италия, ако искат да стигнат осминафиналите.

"Предизвикателството става още по-трудно, но имаме възможност да постигнем целите си", каза капитанът на Англия Стивън Джерард. Полузащитникът на "Ливърпул" е уверен, че отборът може да спечели мача с южноамериканците.

Една от най-обсъжданите теми около англичаните е мястото на Уейн Рууни в състава. Всички се обединиха около мнението, че негово място не трябва да бъде на лявото крило, където беше доста ограничен в действията си. Дилемата обаче е дали той да бъде преместен на друга позиция, или да бъде изваден от стартовия състав.

Въпросителни има и пред селекционера на Уругвай Оскар Табарес. Капитанът Диего Лугано отпадна от състава заради контузия на коляното. Очаква се в игра да се завърне нападателят Луис Суарес.

"Англия заслужаваше по-добър късмет (срещу Италия). Нападателите им показаха невероятен потенциал. Взимат решения бързо и тичат изключително бързо. Трябва да ги ограничим, защото ще повторят силната си игра и срещу нас. Мачът ще бъде труден, но не и невъзможен. Нуждаем се от успеха, те също", заяви Табарес.

Двата отбора са се срещали общо десет пъти, като Уругвай има четири победи, а Англия - три. Единствените мачове помежду им на световни първенства са от турнира през 1954 г., когато южноамериканците побеждават с 4:2 в четвъртфиналите, и през 1966 г., когато завършват 0:0 в груповата фаза.

Сега букмейкърите определят Англия за фаворит. Sportingbet дава коефициент 2.00 за успех на състава, воден от Рой Ходжсън. Равенството е оценено с 3.30, а евентуалната победа на Уругвай - с 3.40.

В другите среща за деня Колумбия играе с Кот д'Ивоар (19.00 часа), а Япония илиза срещу Гърция (01.00 часа българско време).
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати