17 Април 2024 г. Сряда

Мачовете днес: Шампионски тест за Испания и едно наум за "лалетата"

2014-06-18 08:27:08
Тежестта на световната корона е голяма и испанците го знаят най-добре. След краха при 1:5 срещу Холандия те са изправени пред сериозно изпитание.

"Фурия роха" излиза за много важен тест срещу Чили. Мачът на "Маракана" в 22.00 часа българско време ще покаже дали отборът, воден от Висенте дел Боске, има силите да се изправи на крака.

Малко по-рано холандците също ще трябва да се доказват. Те имат наглед лека задача срещу Австралия, но всички в отбора твърдят, че е нужно да подходят съсредоточено към срещата и да не се осланят на победата срещу Испания.

Дел Боске обясни, че настроението се завръща в лагера. "Първоначално се притеснявах, но момчетата вече не ходят с наведени глави. Определено неприятните чувства няма да си отидат от днес за утре. Имаме нужда от хора, които знаят какъв е залогът в момента", каза специалистът.

Очакванията са той да направи промени в състава. Предположенията са, че те могат да застигнат вратаря Икер Касияс и Серхио Рамос. "Вече съм подбрал 11-те, с които ще се изправим срещу Чили. Никой няма да научи името си предварително, защото това може да промени настроението преди мача", заяви Дел Боске.

Чилийците в никакъв случай не бива да бъдат подценявани. Те спечелиха с 3:1 срещу Австралия и се надяват на добър резултат срещу Испания. Все пак световните шампиони са определяни за фаворит. Букмейкърът Sportingbet оценява с 1.50 евентуалната им победа. Коефициентът за равенство е 4.00, а за триумф на южноамериканците е 5.20.

В лагера на Холандия също се стараят да оставят назад емоциите около победата срещу Испания. "След такова представяне ритъмът естествено се променя. Не трябва да се надценяваме, трябва да бъдем реалисти. Постигнахме впечатляващ резултат. Това е моето пето голямо първенство и знам, че еуфорията не действа добре на футболистите. Еуфорията идва бързо, но и си тръгва много бързо", каза Ван Перси.

Селекционерът Луис ван Гаал пък се оплака от лошата видимост от резервната скамейка на стадион "Бейра Рио" в Порто Алегре. Той дори се пошегува, че иска бар стол, за да може да следи случващото се на терена.

Третият мач от програмата за деня противопоставя Хърватия и Камерун и ще започне след полунощ българско време. Двата отбора все още са без точки.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати