29 Март 2024 г. Петък

Григор Димитров победи Фелисиано Лопес във финала в "Куинс"

2014-06-15 19:25:25
Българският тенисист Григор Димитров излиза срещу Фелисиано Лопес във финала на турнира в "Куинс клъб". Хасковлията има възможност да спечели първата си титла на трева.

До момента Димитров има три купи от ATP след успехите си в Стокхолм, Акапулко и Букурещ. В Лондон той се представя много силно, като в полуфиналите победи с 6:2, 6:4 третия в света Станислас Вавринка.

Ако стане шампион, българският тенисист ще се доближи на 130 точки от влизане в челната десетка на световната ранглиста.

Григор Димитров - Фелисиано Лопес 6:7 (8), 7:6 (1), 7:6 (6)

7:6 - Димитров печели турнира в "Куинс клъб". В истинско шоу на сервиращите българинът използва втория си мачбол и грабна четвъртата си титла от ATP.

6:6 - И третият сет ще бъде решен от тайбрек. Димитров не намери начин да затрудни Лопес и испанецът печели гейма.

6:5 - Димитров е убедителен в последния си сервис-гейм в мача. Броят на асовете му се увеличи до 24.

5:5 - Лопес се справя с напрежението. Красиво беше разиграването за 15:15, при което Димитров се бори до последно за успех, но испанецът го принуди да тича из цялото поле. Българинът изпита леки проблеми, а след това не можа да притесни съперника си.

5:4 - Българинът даде само една точка на съперника си и за първи път в сета повежда. Предимството му идва в най-подходящия момент в края на мача.

4:4 ПРОБИВ - Отлично представяне за Димитров, който с много воля успя да върне пробива и изравнява.

3:4 - С нови три аса Димитров спечели набързо сервис-гейма. Той вече има 22 директни точки от начален удар срещу 13 за съперника му.

2:4 - Българският тенисист успя да стигне до 40:40 при подаването на Лопес, но с две бързи точки испанецът се измъкна.

2:3 - Димитров намалява изоставането си, като записва 18-ия си ас в мача.

1:3 - Със серия асове Лопес печели на скорост гейма, за да поддържа преднината си.

1:2 - С леки колебания Димитров постигна най-важното - взе първи гейм за сета.

0:2 - Лопес успява да затвърди пробива.

0:1 ПРОБИВ - Странен гейм. Димитров продължи силната си серия от края на втория сет и поведе с 40:0. Тогава се получи пълен обрат и Лопес направи пет поредни точки и стигна до първия пробив в мача.

Втори сет: Григор Димитров - Фелисиано Лопес 6:7 (8), 7:6 (1)

7:6 - Емоциите от предишния гейм помогнаха на Димитров. След девет поредни спечелени разигравания българинът поведе с 6:0 в тайбрека и секунди по-късно го спечели със 7:1, с което изравнява резултата в мача.

6:6 - Най-накрая емоции, подобаващи на финал. Димитров беше поставен до стената, но спаси мачбол и спечели гейма. Българинът оспори решение на единия от съдиите на линията и ястребовото око показа, че е бил прав. След това хасковлията излезе победител и в продължително разиграване, което завърши с воле покрай мрежата. Негов ас пък сложи точка на спора.

5:6 - Лопес привключва сервис-геймовете си във втория сет с успех. Сега е ред на Димитров да направи същото, за да пробва да изравни след тайбрек.

5:5 - И в десетия гейм е продължена традицията на мача - пробив няма. Няма и затруднения за сервиращия.

4:5 - Лопес продължава серията си от успешно изиграни сервис-геймове. Испанецът даде само точка на съперника си в деветия гейм на втория сет.

4:4 - Българинът завършва с технично отиграване до мрежата гейм, който печели на нула.

3:4 - Димитров пробва да затрудни Лопес, но не успя да стигне до възможност за пробив и гоненето в резултата продължава. До момента асовете са 11:9 в полза на българина.

3:3 - Димитров изравнява с 11-ия си ас до момента.

2:3 - Пореден бърз гейм в полза на тенисиста, който сервира.

2:2 - Геймът беше равностоен само до първите две точки, след което Димитров спечели три поредни разигравания.

1:2 - Испанецът печели гейма в познатия вече стил.

1:1 - За първи път от началото на мача Лопес спечели повече от една точка при сервис-гейм на Димитров. След 40:30 обаче българинът направи деветия си ас и изравнява резултата във втория сет.

0:1 - Испанецът започва добре втория сет и печели гейма, в който сервира.

Първи сет: Григор Димитров - Фелисиано Лопес 6:7 (8)

6:7 - Лопес печели сета след много оспорван тайбрек, завършил 10:8 в негова полза. Испанецът пръв направи минипробив и успя да поведе с 5:2. Димитров се справи с предизвикателството и изравни. След това започна гонене в резултата, като Лопес стигна до две възможности за спечелването на сета и се възползва от втората.

6:6 - Лопес не показа притеснения в решителния момент и спечели убедително гейма.

6:5 - Българинът поддържа темпото и в 11-ия гейм даде само точка на съперника си. След почивката Димитров ще има последна възможност да спечели първия сет след осъществен пробив. В противен случай ще има тайбрек.

5:5 - Срещата продължава в познатото вече русло. Димитров изоставаше с 0:40 и взе две точки, но не успя да изравни.

5:4 - С още един гейм на нула Димитров си връща преднината.

4:4 - Този път Лопес се справи по-добре при свой сервис и не позволи на Димитров да го затрудни.

4:3 - Българският тенисист бързо си връща преднината с нов убедителен сервис-гейм, в който даде само точка на съперника си.

3:3 - Най-оспорваният и продължителен гейм до момента. Димитров пръв стигна до възможност за пробив при 40:30, но с отличен сервис испанецът се справи. Ситуацията се повтори след секунди, когато Димитров взе предимство, а Лопес с нов много добър начален удар изравни. Малко след това десетият в схемата спечели гейма.

3:2 - Димитров отново е убедителен при свой начален удар. До момента хасковлията е спечелил 100% (11 от 11) от разиграванията при вкаран първи сервис.

2:2 - Лопес направи двойна грешка за 30:30, но след това нямаше проблеми да спечели гейма.

2:1 - Двамата показват, че ще разчитат много на сервиса си в срещата. До момента липсват продължителни разигравания.

1:1 - Лопес също печели подаването си без особени затруднения.

1:0 за Григор Димитров - българинът започна мача с два аса и спечели сервис-гейма си, без да даде точка на Лопес.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати